h

Nieuws, maart 2020

30 maart 2020

SP Horst aan de Maas onderzoekt bescherming vitale beroepen

We moeten ervoor zorgen dat mensen in vitale beroepen goed hun werk kunnen blijven doen. Beschermingsmiddelen zoals mondkapjes zijn daarvoor enorm belangrijk. Daarom wil de SP Horst aan de Maas weten in hoeverre er tekorten aan dat soort materialen bestaan.

Lees verder
30 maart 2020

Antwoord van B&W op vragen SP over maatregelen in kader coronacrisis

Foto: - / -

In verband met de heersende coronacrisis heeft het College van B&W van Horst aan de Maas een aantal maatregelen genomen. De SP-fractie heeft daar haar waardering over uitgesproken.

Lees verder
25 maart 2020

Aanvullende vragen SP over maatregelen in coronacrisis

Foto: - / -

Het zijn onzekere tijden tijdens deze coronacrisis. De Rijksoverheid heeft verschillende regels opgelegd om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Hoewel gezondheid natuurlijk voorop staat, heeft deze crisis ook vervelende economische gevolgen. Behalve de Rijksoverheid nemen ook gemeentes aanvullende maatregelen om hun inwoners te ondersteunen. Zo ook in Horst aan de Maas.

Lees verder
23 maart 2020

Solidariteit

Foto: Hans van de Beele / SP Horst aan de Maas

Het zijn vreemde tijden. Het Coronavirus verspreidt zich nog steeds over de hele wereld en elke dag komen er meer besmettingen en doden bij. Bart Cox, fractievoorzitter van de SP in de gemeenteraad van Horst aan de Maas, laat er zijn licht over schijnen.

Lees verder
19 maart 2020

Lilian Marijnissen: "zorgwerkers verdienen financiële waardering"

Foto: SP / SP

Lilian Marijnissen, fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer schreef naar aanleiding van het Kamerdebat van woensdag 18 maart 2020  een brief, onder andere over de zorgwerkers. Die verdienen volgens Marijnissen - naast het geweldige applaus van dinsdag 17 maart - óók en vooral financiële waardering voor hun werk.

Lees verder
19 maart 2020

Column Ron Meijer: ‘Vitale beroepen: Frontsoldaten in spijkerbroek’

Foto: SP / SP

Ron Meijer, oud voorzitter van de SP en fractievoorzitter van de SP in de gemeenteraad van Heerlen, schreef op donderdag 19 maart een column in Dagblad de Limburger waarin hij inhaakte op de ontwikkelingen rondom de corona-crisis. Hij schreef over de "Vitale beroepen":

Lees verder

Pagina's

U bent hier