h

Nieuws uit 2009

30 december 2009

Piet Schattevoet stopt met raadswerk

Piet SchattevoetPiet Schattevoet verlaat - evenals Thijs Coppus - op 1 januari 2010 officieel de gemeenteraad van Horst aan de Maas, op het moment dat de nieuwe gemeente Horst aan de Maas van start gaat. Daarmee sluit SP-er Schattevoet diens raadsperiode af.

Lees verder
25 december 2009

‘De politiek is van de mensen’

Thijs Coppus verlaat officieel op 1 januari 2010 (de start van de nieuwe gemeente Horst aan de Maas) de Horster raadszaal.
Thijs Coppus
De Echo van Horst van 23 december meldde dat de raadsvergadering van 15 december de laatste vergadering van Thijs Coppus (28) als raadslid voor de SP in de gemeenteraad van Horst aan de Maas was. Daarmee sluit Coppus een raadsperiode van acht jaar af: ‘Maar ik blijf actief in de Horster politiek.’

Lees verder
24 december 2009

SP: Vijf wethouders is te veel

Op woensdag 23 december maakte CDA lijsttrekker Leon Litjens via zijn Twitter bekend dat CDA, Essentie en PvdA een akkoord hebben bereikt over de vorming van een nieuw college. Volgens Litjens gaat het nieuwe college uit vijf wethouders bestaan. De SP is verbaasd over de omvang van het nieuwe college. “In Venlo kan men de stad besturen met vier wethouders, maar CDA, PvdA en Essentie kunnen deze klus blijkbaar alleen met vijf mensen aan. Het ontbreekt het nieuwe college blijkbaar aan het vermogen om de nieuwe gemeente met een kleine ploeg fatsoenlijk te besturen. Hiermee jagen CDA, PvdA en Essentie de burgers van de nieuwe gemeente al meteen op kosten.” Aldus SP fractievoorzitter Michael van Rengs.

Lees verder
19 december 2009

SP de straat op met verhaal over coalitieonderhandelingen

Op de koude maar heldere zaterdag van 19 december 2009 zijn actieve leden van de SP Horst aan de Maas de straat op, om burgers te informeren over de gang van zaken omtrent de vorming van een coalitie (college van B&W) voor Horst aan de Maas. In de centra van Sevenum, Grubbenvorst en Horst werden folders uitgedeeld en gesprekken aangeknoopt met burgers over de uitslag van de verkiezingen en de consequenties daarvan voor het gemeentebestuur.

Lees verder
16 december 2009

SP woedend na afwijzing door CDA en Essentie

CDA en Essentie hebben besloten niet meer verder met de SP te praten over de vorming van een nieuw college voor Horst aan de Maas. Volgens beide partijen zijn de verschillen met de SP te groot en daardoor moeilijk te overbruggen. “De SP heeft één keer met CDA en Essentie gesproken over de inhoud en voor ons was veel bespreekbaar. CDA en Essentie noemden de opstelling van de SP 'constructief' maar wilden de SP toch niet in het college. Dit is een schande en een schoffering van alle mensen die op de SP hebben gestemd.” Aldus SP lijsttrekker Michael van Rengs.

Lees verder
7 december 2009

SP over coalitieonderhandelingen: “Gemiste kans”

“Een gemiste kans”. Zo noemt SP-fractievoorzitter Michael van Rengs het resultaat van de onderhandelingen tussen Essentie en het CDA voor een nieuw coalitieprogramma. “In plaats van de onderhandelingen te beperken tot twee partijen en meteen te beginnen met het schrijven van een coalitieprogramma, had de mogelijkheid aangegrepen kunnen worden om te komen tot een zo breed mogelijk gedragen coalitie”, aldus Van Rengs. CDA en Essentie hebben anders besloten.

Lees verder

Pagina's

U bent hier