h

Nieuws van de afdeling

10 februari 2018

Viering 800 jaar Horst aan de Maas kan door gaan.

Gemeente Horst aan de Maas staat voor een bedrag van maximaal 326.000 euro garant voor de viering van 800 jaar Horst aan de Maas in 2019. Dat werd dinsdagavond 6 februari jl. tijdens de gemeenteraadsvergadering besloten.

Lees verder
9 februari 2018

Weer uitstel besluit over zwembad Horst aan de Maas

Foto: Hans van de Beele / SP Horst aan de Maas

Tijdens de raadsvergadering van 6 februari werd het voorstel besproken van B&W om in de Kasteelse Bossen een nieuw zwembad te bouwen.  Tot verrassing van velen kwamen PvdA, CDA en PvdA – alle drie voorstander van dure nieuwbouw - met het voorstel om nu geen beslissing te nemen, maar het besluit over de verkiezingen heen te tillen. Een journalist van Dagblad de Limburger trok al de conclusie dat de drie partijen de kiezer “lieten zwemmen” als het ging om duidelijkheid. Het standpunt van de SP is duidelijk: zwembad De Berkel mót Bliêve!

Lees verder
8 februari 2018

Duurzame verbouwing basisschool Meterik

Foto: Hans van de Beele / SP Horst aan de Maas

Tijdens de raadscommissie Samenleving van dinsdag 23 januari 2018 stond het voorstel op de agenda om  € 218.000 beschikbaar te stellen voor ver(nieuw)bouw van de basisschool in Meterik. Het geld is vooral bedoeld om de duurzaamheid van het schoolgebouw te verbeteren, met name de energieprestatie (energiebehoefte, gebruik van fossiele brandstoffen en het aandeel van hernieuwbare energie).

Lees verder
3 februari 2018

Beter groen in Horst? Doen!

Foto: Hans van de Beele / SP Horst aan de Maas

De SP wil de komende jaren zorgen voor meer en een betere  groenvoorziening  in de gemeente Horst aan de Maas. Zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Dat stelt Thijs Lenssen, raadslid voor de SP en ook kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart aanstaande.

Lees verder
26 januari 2018

Verkiezingsprogramma SP Horst aan de Maas: Sociaal, Gezond en Veilig!

Foto: SP Horst aan de Maas / SP Horst aan de Maas

Een sociale, gezonde en veilig gemeente. Dat is waar de SP in Horst aan de Maas voor gaat bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart aanstaande. Daarmee sluiten we aan bij een gemeenschap waarin veel mensen vrijwilligerswerk doen bij sport- of muziekverenigingen, onze gemeente mooier maken met allerlei initiatieven en waar mensen mantelzorg verlenen aan hun buren of familie. Kortom: Horst aan de Maas is een gemeente met een hart. En daar hoort een bestuur bij met een hart.

Lees verder
21 januari 2018

Gemeenschapszin en solidariteit

Foto: Paul Geurts / SP

Afgelopen zaterdag hield de SP haar 23e congres. Onder andere Wilma Kurvers en Paul Geurts, de SP-afgevaardigden van de SP-afdeling Horst aan de Maas, namen daar afscheid van politiek leider Emile Roemer en tilden Lilian Marijnissen in het zadel als nieuwe SP-leider. Maar er gebeurde meer op dat congres. Thijs Coppus - oud-Horstenaar en oud SP-fractievoorzitter in de gemeenteraad van Horst aan de Maas – werd als bestuurslid van de landelijke SP gekozen. En de uitgangspunten van de SP werden verder aangescherpt.

Lees verder

Pagina's

U bent hier