h

Nieuws van de afdeling

14 december 2018

Ervaringen gezocht voor een film over arbeidsmigratie in Noord-Limburg.

Foto: Hans van de Beele / SP Horst aan de Maas

Wiek Lenssen, filmmaker, heeft op facebook een oproep geplaatst om met hem contact op te nemen over ervaringen met (de gevolgen van) arbeidsmigratie. De oproep plaatste Lenssen omdat hij een film wil maken over arbeidsmigratie in Noord-Limburg. De oproep richt hij aan iedereen die onlangs zijn of haar baan verloor in de landbouw, bouw of industrie.

Lees verder
10 december 2018

Woningbouw in Horst aan de Maas

Foto: Hans van de Beele / SP Horst aan de Maas

Op 5 december 2018 zijn door de gemeente Horst aan de Maas en Wonen Limburg de prestatieafspraken voor 2019 getekend. Sonja van Giersbergen, SP-woordvoerder in de gemeenteraad, reageert op de afspraken.

Lees verder
10 december 2018

Accommodatiebeleid Horst aan de Maas: leerlingen Dendron denken mee

Op 4 december 2018 gaan 29 leerlingen van vwo 4+ in het gemeentehuis aan de slag met het project Binnensportaccommodaties Horst aan de Maas. Leerlingen mogen meedenken over hun eigen leefomgeving in de toekomst. Ze helpen de gemeente met het bedenken van oplossingen rond vraagstukken die zich voordoen bij de spreiding van de binnensportaccommodaties. Deze moeten straks voor inwoners van alle leeftijden bereikbaar zijn en voor de gemeente ook betaalbaar blijven. Op 12 december 2018 presenteren de leerlingen hun toekomstplannen aan wethouder Han Geurts.

Lees verder
10 december 2018

Verbouwing voormalig raadhuis Horst

Foto: Hans van de Beele / SP Horst aan de Maas

Tijdens de raadsvergadering van 4 december 2018 heeft de gemeenteraad ingestemd met de financiering voor de verbouwing van het oude raadhuis in Horst. De SP heeft als enige partij tegengestemd. Bart Cox geeft een toelichting.

Lees verder
9 december 2018

SP steunt actie “L1 Samen voor de Voedselbank”

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

Op zaterdag 8 december heeft de SP afdeling Horst aan de Maas deelgenomen aan de actie “L1 Samen voor de Voedselbank” die in heel Limburg werd gehouden. Overal werden de handen uit de mouwen gestoken om mensen die het nodig hebben om gesteund te worden in ieder geval een fijnere decembermaand te kunnen geven. Helaas is dit bittere noodzaak, ondanks dat Nederland een welvarend land is.

Lees verder
6 december 2018

Kort filmverslag van de Voedselkaravaan Noord-Limburg/Zuid-Oost Brabant

Foto: Guus Geurts / Voedsel Anders/Voedselkaravaan Noord-Limburg/Zuid-Oost Brabant

Op zaterdag 27 oktober 2018 trok de Voedselkaravaan met meer dan honderd deelnemers door Noord-Limburg en Zuid-Oost Brabant. Filmer Wiek Lenssen maakte er een kort filmverslag over.

Lees verder

Pagina's

U bent hier