h

Nieuws van de afdeling

18 september 2022

"Nu is het genoeg!"

Foto: SP / SP

"Nu is het genoeg". Dat kwam luid en duidelijk uit de kelen van duizenden demonstranten in Den Haag. Samen met die duizenden anderen stond de delegatie van zes SP-leden uit Horst aan de Maas zaterdag 17 september 2022 op het Koeplein in Den Haag. Zij protesteerden mee tegen kabinet Rutte. Want de kosten voor bijvoorbeeld energie, boodschappen, tanken, huren en zorg - die als gevolg van de inflatie enorm toenemen - moeten nu omlaag! En dat kán: de winsten van grote bedrijven waren in 23 jaar niet zo hoog als nu. "Zet die winsten in om de kosten nu te verlagen". Dat was de boodschap van Lilian Marijnissen en de vele demonstranten op het plein aan het kabinet.

Lees verder
13 september 2022

SP Horst aan de Maas start Meldpunt "Energiearmoede".

Foto: SP / SP

De SP Horst aan de Maas is een Meldpunt gestart met betrekking tot "energiearmoede". Steeds meer huishoudens hebben aan het eind van het geld nog heel veel maand over. En dat niet alleen vanwege de energieprijzen. Met de gegevens die uit het meldpunt naar voren komen wil de SP lokale, regionale en landelijke politici en bestuurders informeren over de situatie bij de burgers.

Lees verder
10 september 2022

Ook koopkrachtactie in Sevenum succesvol

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

Zaterdag 27 augustus 2022 voerde de SP Horst aan de Maas in het centrum van Horst actie voor snelle maatregelen om de koopkracht van Nederlanders te verbeteren. Die actie was zeer succesvol. Zaterdag 10 september 2022 stonden de actievoerende SP'ers in het centrum van Sevenum, in het winkelcentrum. En ook in Sevenum was de actie succesvol.

Lees verder
7 september 2022

Wethouder Kuipers (D66/Groen Links) weigert regels op te stellen voor "Houtstook"

Foto: - / Gemeente Horst aan de Maas

Wethouder Kuipers en de gemeenteraad van Horst aan de Maas weigeren consequenties te verbinden aan de ondertekening van het zogenaamde "Schone Lucht Akkoord", waarmee de gemeente Horst aan de Maas zich verbonden heeft aan de normen van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO). Dat bleek in de gemeenteraadsvergadering van 6 september 2022, waar een brief van de SP besproken werd, waarin verzocht werd regels en normen te stellen voor "Houtstook" (lees hier het artikel over die brief).

Lees verder
7 september 2022

Antwoord wethouder Bouten op vragen Werkgroep Huisvesting Arbeidsmigranten

Foto: - / Gemeente Horst aan de Maas

Wethouder Bouten (PvdA) heeft in de raadsvergadering van 6 september 2022 antwoord gegeven op vragen van de Werkgroep Huisvesting Arbeidsmigranten over een aantal huisvestingssituaties waar zaken misgelopen zijn. De brief met vragen (zie bijlage) is op 15 juli 2022 aan de gemeenteraad en het College van B&W verstuurd. Tijdens de raadsvergadering stelde de voorzitter van de werkgroep, Paul Geurts, nog een aantal aanvullende vragen.

Lees verder
7 september 2022

Raad Horst aan de Maas pakt controlerende taak opnieuw niet op

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

In de raadsvergadering van 6 september 2022 werd het verzoek van de SP besproken om onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de bevoordeling van de heer Knops bij het realiseren van diens woning in het kader van de RvR-regeling. De SP diende het verzoek in naar aanleiding van de uitspraak van de rechtbank van 13 juli 2022, waarin de rechter aangaf dat er sprake was van bevoordeling (lees hier het artikel over de brief met het verzoek voor onafhankelijk onderzoek).

Lees verder

Pagina's

U bent hier