h

Nieuws uit 2020

29 december 2020

Ondersteuning SP voor bibliotheek en Omroep Horst aan de Maas

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

De SP Horst aan de Maas heeft in een noodoproep (zie bijlage) aan het College van B&W gevraagd om de bibliotheek en Omroep Horst aan de Maas financieel tegemoet te komen om zodoende een goede verhuizing naar het Gasthoês te borgen.

Lees verder
24 december 2020

Geslaagde inzamelingsactie Voedselbank Horst aan de Maas

Foto: Voedselbank / Limburg Noord

De afgelopen weken heeft de SP een oproep gedaan aan haar leden in Horst aan de Maas om levensmiddelen en andere spulletjes in te leveren ten behoeve van de Voedselbank. De inzamelingsactie werd gecoördineerd door Wilma Kurvers, secretaris van de afdeling Horst aan de Maas.

Lees verder
20 december 2020

Het belang van het maatschappelijk werkbedrijf Noord-Limburg West (NLW)

Foto: Hans van de Beele / SP Horst aan de Maas

Dinsdag 15 december 2020 werd de notitie "Strategische koers NLW" (zie bijlage) besproken in de gemeenteraad van Horst aan de Maas. Daarin werd een dilemma geschetst. De gemeente is enerzijds inkoper van dienstverlening bij NLW waarbij de "cliënt" centraal moet staan, maar de gemeente is tevens ook eigenaar, met een financieel belang.

Lees verder
19 december 2020

SP-fractie in Provinciale Staten vraagt controle bij vestiging Hessing op "Californië 2"

Op 27 november werd in de Commissie Financiën, Economie en Bestuur van Provinciale Staten gediscussieerd over de lening van 13 miljoen euro aan groenteverwerker Hessing voor vestiging op het gebied "Californië 2" in Horst aan de Maas, die het provinciebestuur wil verschaffen (lees hier het artikel over die discussie). Op 15 december trok Provinciale Staten van Limburg conclusies uit die discussie. De Statenfractie van de SP had grote bedenkingen bij het verschaffen van deze lening. Reden voor de SP om een motie in te dienen waarin het provinciebestuur verzocht wordt er voor te zorgen dat er voornamelijk gewerkt wordt met vaste arbeidscontracten en dat gewaarborgd wordt dat de aanbevelingen van het Aanjaagteam Arbeidsmigranten (commissie Roemer) met betrekking tot huisvesting en arbeidsomstandigheden oppgevolgd worden.

Lees verder
13 december 2020

SP na verkeersincidenten: "Verlichting op Witveldweg nodig

Foto: Paul Geurts / SP Horst aan de Maas

Op 10 november 2020 werd een tiener onderweg vanaf Grubbenvorst richting Horst op z’n bromfiets beroofd. Afgelopen week heeft er een ongeluk met een fietser plaatsgevonden. Dit zijn op zich incidenten, maar er wordt al jarenlang geroepen om meer verlichting op de Witveldweg. Het is zo donker dat je als fietser bijna niet meer kunt zien wie er rondloopt of zich voortbeweegt door de schaarste aan verlichting in combinatie met donkere kleding.

Lees verder

Pagina's

U bent hier