h

Ondersteuning SP voor bibliotheek en Omroep Horst aan de Maas

29 december 2020

Ondersteuning SP voor bibliotheek en Omroep Horst aan de Maas

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

De SP Horst aan de Maas heeft in een noodoproep (zie bijlage) aan het College van B&W gevraagd om de bibliotheek en Omroep Horst aan de Maas financieel tegemoet te komen om zodoende een goede verhuizing naar het Gasthoês te borgen.

De bibliotheek kampt al jaren met tekorten (lees hier het artikel over de besluitvorming met betrekking tot de subsidie voor de bibliotheek). Toch wil de verantwoordelijk wethouder Han Geurts dat, koste wat kost, de bibliotheek meeverhuisd naar het Gasthoês. Eerder is steeds gezegd dat de bibliotheek terug moest komen naar gemeenteraad en wethouder als zij het financieel niet meer zouden redden. Nu doet de bibiotheek dit en geeft de wethouder niet thuis.

Ook Omroep Horst aan de Maas heeft het moeilijk (lees hier het artikel over de situatie bij de omroep). Zij hebben nu twee maanden om te onderzoeken of zij toch een professionele organisatie kunnen blijven en ondertussen moet de verhuizing naar het Gasthoês voorbereid worden (lees hier het artikel op de website van Omroep Horst aan de Maas over het onderzoek).

Voor de SP staan taalontwikkeling, informatievoorziening en persvrijheid hoog in het vaandel. Als we straks een mooi Gasthoês hebben staan zonder bieb en omroep staat er wat de SP betreft een lege huls en dat voor 12 miljoen euro!

U bent hier