h

Nieuws uit 2019

19 december 2019

Prettige feestdagen en een strijdbaar 2020

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas
19 december 2019

Vóór kwaliteit van zorg, tegen zorgcowboys!

Foto: Hans van de Beele / SP Horst aan de Maas

De SP stelde tijdens de raadsvergadering van 10 december 2019 voor om in de verordening Maatschappelijke Ondersteuning vast te leggen dat de huishoudelijke hulp in het kader van de Wmo betaald wordt volgens de CAO Verzorgings-, Verpleeghuizen en Thuiszorg (VVT) (zie de bijlage). Volgens SP-woordvoerder Aniet Fonteyne is dat nodig om te voorkomen dat commerciële organisaties dit werk gaan uitvoeren, op basis van een andere cao, waarbij de huishoudelijke hulp aanzienlijk minder betaald krijgt. Wethouder Bouten en de andere fracties in de gemeenteraad begrepen de zorgen van de SP, maar dat vormde geen aanleiding om dit ook daadwerkelijk vast te leggen in de verordening.

Lees verder
16 december 2019

Geen rechtvaardigheid rondom vergunningen huisvesting arbeidsmigranten

Foto: - / -

Al heel vaak is door de SP Horst aan de Maas aangekaart dat er grote vragen en twijfels zijn bij de manier waarop vergunningen verleend worden voor huisvesting van arbeidsmigranten. Telkens wordt er geen of een ontwijkend antwoord gegeven op de vragen door de verantwoordelijk wethouder.

Lees verder
15 december 2019

Geslaagd Congres SP in NIeuwegein

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

Zaterdag 14 december 2019 congresseerde de SP in Nieuwegein. Het ging om het 24ste congres van de SP, sinda haar oprichting in 1972. Wilma Kurvers en Paul Geurts vertegenwoordigden de SP Horst aan de Maas op dit congres dat zich vooral bezig hield met het verbeteren van de organisatie van de landelijke SP. Sonja van Gierbergen was als gast aanwezig op het congres.

Lees verder
12 december 2019

Prestatieafspraken met Wonen Limburg en Woonwenz

Foto: Paul Geurts / SP Horst aan de Maas

Op 10 december 2019 werden in de gemeenteraad van Horst aan de Maas de prestatieafspraken besproken. Dit zijn de afspraken die de woningcorporaties maken met de gemeente voor het komende kalenderjaar. Voor de SP is het beleid rondom sociale huurwoningen erg belangrijk en SP-raadslid Sonja van Giersbergen had dan ook een aantal vragen en opmerkingen.

Lees verder
12 december 2019

En toen was er licht…

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

Op 10 december 2019 is een lantaarnpaal geplaatst aan de parkeerlus bij het Zonnehof te Tienray. Het sluitstuk van een jaar lang praten met bewoners (met ondersteuning van de SP), Wonen Limburg, gemeente en dorpsoverleg Tienray.

Lees verder

Pagina's

U bent hier