h

En toen was er licht…

12 december 2019

En toen was er licht…

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

Op 10 december 2019 is een lantaarnpaal geplaatst aan de parkeerlus bij het Zonnehof te Tienray. Het sluitstuk van een jaar lang praten met bewoners (met ondersteuning van de SP), Wonen Limburg, gemeente en dorpsoverleg Tienray.

Het begon met een aantal bewoners van het Zonnehof die contact opnamen met de SP omdat zij ons rapport over seniorenwoningen hadden gelezen (het artikel over dat rapport kunt u hier lezen). Dat riep een aantal vragen op over hun eigen situatie. Het ging dan over het toewijzingsbeleid van de huurwoningen, de verschillen in de hoogte van de huur, overlast door auto’s, stofoverlast, overhangende takken van bomen, gaten in het achterpad en de parkeerlus en, als belangrijkste, de donkere omgeving als men ’s avonds van de parkeerlus naar de eigen achterdeur moest lopen. Men voelde zich dan niet veilig en was ook bang voor valpartijen.

Een aantal enthousiaste bewoners is alle deuren langs geweest om steunbetuigingen te krijgen voor het plan om verlichting te laten plaatsen. Een groot aantal bewoners steunde het plan. Omdat er in het Zonnehof veel mensen wonen die met allerlei problemen kampen – ouderdom of een slechte beheersing van de Nederlandse taal, om er maar eens twee te noemen – was het een hele uitdaging om de initiatiefnemers enthousiast te houden. Meerdere keren dreigde de handdoek in de ring gegooid te worden.

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas
Na een gesprek met de burgemeester en gesprekken met Wonen Limburg en het dorpsoverleg lag er een aanbod van Wonen Limburg om één lantaarnpaal te betalen. De gemeente heeft aangegeven zorg te dragen voor het onderhoud en vervanging als dit nodig mocht zijn.

Van deze mogelijkheid hebben de bewoners gebruik gemaakt en vanaf 10 december kunnen de bewoners dus veilig van de parkeerlus naar hun woning lopen.

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas
Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas
De bewoners en de SP beseffen dat er nog een aantal vragen en wensen liggen, maar zijn blij en trots op het resultaat dat bereikt is samen met een aantal doorzetters uit het mooie dorpje Tienray.

U bent hier