h

Wonen

8 april 2024

Juridische acties Werkgroep Huisvesting Arbeidsmigranten: pijlen op Geodis, Kafra en E&A Logistiek

In de afgelopen periode was het druk voor de Werkgroep Huisvesting Arbeidsmigranten. De werkgroep moest juridische actie voeren tegen het verlenen van vergunningen voor Geodis, Kafra (de huisvestingspoot van Otto Work Force) en E&A Logistiek BV. Bij Geodis gaat het om een gewijzigde vergunning voor de bouw van haar bedrijf, waarbinnen met name arbeidsmigranten te werk gesteld zullen worden. Bij Kafra gaat het eveneens om een gewijzigde vergunning voor de huisvesting van in principe 800 arbeidsmigranten, waarvan voorlopig  zo'n 400 arbeidsmigranten en tijdelijk 400 ontheemden (Oekraïners). En bij E&A Logistiek BV gaat om het een exploitatievergunning voor de huisvesting van ruim 190 arbeidsmigranten aan de Horsterweg in Grubbenvorst (die eerder illegaal gehuisvest werden).

Lees verder
21 maart 2024

Wilma Kurvers (SP) in gemeenteraad over wangedrag vastgoedbelegger Heimstaden

Foto: Gerard Timmermans / SP Horst aan de Maas

Dinsdagavond 19 maart 2024 sprak Wilma Kurvers, voorzitter van de SP-Werkgroep Woonklimaat, de gemeenteraad toe over de gang van zaken bij Meent en Muldershof in Horst, huurappartementen in het bezit van de Zweedse vastgoedbelegger Heimstaden. Zij wees de gemeenteraad op de dreiging dat de nu nog betaalbare huurwoningen verkocht gaan worden, het slechte communiceren van Heimstaden met de huurders en het ontbreken van adequaat onderhoud (lees de hele bijdrage van Wilma Kurvers in de bijlage).

Lees verder
14 maart 2024

SP Horst aan de Maas in gesprek met vastgoedbelegger Heimstaden over huurwoningen in Horst

Foto: - / -

Op dinsdag 12 maart 2024 heeft een delegatie van de SP Horst aan de Maas een gesprek gehad met vertegenwoordigers van Heimstaden, de vastgoedbelegger die woningen verhuurt aan Meent en Muldershof in Horst. Het gesprek vond plaats in het regiokantoor van Heimstaden in Heerlen. Heimstaden werd in dat gesprek vertegenwoordigd door de regio-manager en het Hoofd "Marketing and communications" van het hoofdkantoor in Amsterdam. In het gesprek werd onder andere verslag gedaan van het onderzoek van de SP onder de huurders van Meent en Muldershof.

Lees verder
27 februari 2024

Aanbieden "blik" arbeidsmigranten aan Tweede Kamer

Foto: nn / nn

De Werkgroep Huisvesting Arbeidsmigranten heeft zich aangesloten bij de landelijke stichting i.o "Bewonersbelangen Arbeidsmigratie", waarmee de mensen die zich in vele gemeenten zorgen maken over de massale hoeveelheden benodigde en gehuisveste arbeidsmigranten hun krachten bundelen. Op dinsdag 27 februari 2024 heeft de nieuwe stichting een gezamenlijke notitie ("een blik arbeidsmigranten") en een brief uit Horst aan de Maas overhandigd aan de Tweede Kamercommissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Den Haag. Doel is te laten zien dat de grenzen zijn bereikt van de industrie die gebaseerd is op het gebruik van arbeidsmigranten. In de te overhandigen notitie worden aanbevelingen gedaan voor aanpassingen in het arbeidsmigratiebeleid.

Lees verder
24 februari 2024

Na vragen SP gaat gemeente Horst aan de Maas aan de slag om crisisopvang voor dakloze arbeidsmigranten te realiseren

Op 28 december 2023 stelde de SP Horst aan de Maas vragen over het beleid van de gemeente Horst aan de Maas met betrekking tot de opvang van dakloze arbeidsmigranten. Op 23 februari 2023 stuurde B&W de antwoorden op de vragen naar de gemeenteraad en de SP: "We zijn druk bezig met crisisopvang voor dakloze arbeidsmigranten".

Lees verder
23 februari 2024

Oproep aan Heimstaden: Geef je huurders de woning waar ze voor betalen!

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

Begin februari 2024 heeft de SP Horst aan de Maas aan de bewoners van de appartementencomplexen Meent en Muldershof een enquête voorgelegd over de ervaringen met vastgoedbelegger Heimstaden en de staat van de woningen. Heimstaden is een grote belegger die alleen al in Nederland ruim 13.000 huurwoningen in bezit heeft. De komende jaren worden er 12.000 daarvan te koop aangeboden zodra de huurder de woning verlaat, het zogeheten uitponden. Tegelijkertijd heeft Heimstaden een slechte reputatie opgebouwd waar het gaat om regulier onderhoud, nodig reparatiewerk en communicatie.

Lees verder
21 februari 2024

Caroline van der Plas: "Onder de indruk van de massale huisvesting van arbeidsmigranten in Horst aan de Maas"

Foto: Werkgroep Huisvesting Arbeidsmigranten / Werkgroep Huisvesting Arbeidsmigranten

Op dinsdag 20 februari 2024 bezocht Caroline van der Plas fractievoorzitter BBB in de Tweede Kamer op uitnodiging van de SP-werkgroep Huisvesting Arbeidsmigranten de gemeente Horst aan de Maas om zich te laten informeren over de huisvesting van arbeidsmigranten in die gemeente. Zij werd vergezeld door het BBB-Eerste Kamerlid Eugene Heijnen, de BBB-Statenleden Annetje Schoolmeesters (fractievoorzitter) en Christian van Bommel en het burgercommissielid Scen de Loijer, eveneens van BBB.

Lees verder
13 februari 2024

Vragen SP aan B&W Horst aan de Maas over verkoop woningen De Meent en Muldershof in Horst

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

De Zweedse vastgoedbelegger Heimstaden - die in het verleden veel huurwoningen in  Nederland opgekocht heeft als middel om hoge winsten te boeken - wil af van zijn woningbezit. Ook in Horst aan de Maas wil Heimstaden woningen kwijt.

Lees verder
2 februari 2024

Werkgroep Huisvesting Arbeidsmigranten stuurt brief naar informateur Plasterk

De Werkgroep Huisvesting Arbeidsmigranten Horst aan de Maas heeft op 2 februari 2024 een brief gestuurd naar informateur Plasterk, waarin de werkgroep ingaat op de situatie rondom arbeidsmigranten in de regio Noord-Limburg. Aan de hand daarvan komt de werkgroep met een aantal aanbevelingen die de greep op de instroom van arbeids-migranten kan verbeteren.

Lees verder
28 december 2023

Vragen SP aan B&W naar aanleiding van overleden dakloze arbeidsmigrant

Onlangs publiceerde Follow the Money een artikel met betrekking tot het overlijden van een dakloze arbeidsmigrant in een maisveld in Sevenum (lees hier de samenvatting van dat artikel). Naar aanleiding van dat artikel heeft de SP Horst aan de Maas een brief geschreven aan het College van B&W en de gemeenteraad van Horst aan de Maas (zie bijlage).

Lees verder

Pagina's

U bent hier