h

Nieuws uit 2015

30 december 2015

Traditie SP: nieuwjaarswensen in centrum Horst

Foto: SP

Zaterdag 16 januari staan de vrijwilligers van de SP Horst aan de Maas weer in het centrum van Horst nabij het Lambertusplein, om voorbijgangers de beste wensen voor het nieuwe jaar over te brengen. Inmiddels is deze nieuwjaarsactie van de SP een traditie in Horst aan de Maas. Aanvankelijk zou een en ander plaatsvinden op zaterdag 2 januari, maar vanwege het slechte weer is de actie verplaatst naar zaterdag 16 januari.

Lees verder
21 december 2015

KERST 2015

Foto: SP

Weet u nog hoe het zat toentertijd? Maria en Jozef moesten van hun woonplaats naar hun geboorteplaats voor een volkstelling. In dit geval betekende dat een ‘ritje’ van zo ongeveer 110 km met behulp van enkel een ezeltje. Van Horst naar Culemborg. Jahaa… te voet, náást die ezel, hè Jozef. Gaat ons voorstellingsvermogen nu vér te boven. Maar … hoe is het nu?

Lees verder
16 december 2015

De SP en de centen

Foto: SP

In het afgelopen jaar is het U wellicht opgevallen dat de SP in de Raad, maar ook in de pers, vaker de aandacht trok met zijn standpunten over financiële zaken als het MJOP, de Kruisweide, de dakrenovatie van het  Gemeentehuis en natuurlijk de Begroting, vaker dan U mogelijk gewend was. De vraag is dan terecht of bij de SP geld belangrijker is geworden dan mensen? Nou, verre van dat zelfs. Het is echter wel zo dat de financiële middelen, die vanuit Den Haag naar de gemeentes gaan, minder zijn geworden. Beslissingen overigens, waar de SP vaker niet achter stonden of nog staan. Dit betekent namelijk ook minder middelen voor de mensen.

Lees verder
30 november 2015

Kaders voor onderzoek naar goede zwemvoorziening unaniem aangepast.

Foto: SP

Waar moet naar gekeken worden bij het onderzoek naar een goede zwemvoorziening in Horst aan de Maas, dat was de centrale vraag tijdens de behandeling van het raadsvoorstel over het zwembad op 24 november. De gehele raad stelde de kaders bij om een open en eerlijk vergelijk te kunnen maken tussen verbouwing van De Berkel en een nieuw zwembad. Belangrijk daarbij is dat er geen voorkeur is, dat de recreatieve zwemmers die geen lid zijn van een zwemclub meegenomen worden in het onderzoek en dat er verschillende vormen van beheer naast elkaar gelegd worden.

Lees verder
27 november 2015

Regio Noord-Limburg in 2025 gezondste in Europa

Foto: SP

Tijdens de uitreiking van de Ondernemersprijs 2015 in Horst hebben een aantal topondernemers aangegeven zich in te willen gaan zetten zodat Regio Noord-Limburg in 2025 de gezondste regio van Europa is. Ze roepen organisaties, verenigingen en andere groepen op om mee te doen en ideeën te ontwikkelen. De SP neemt deze uitdaging graag aan, omdat dit nauw aansluit bij onze visie over de samenleving, maar ook logisch aansluit op ons gedrag en ideeën in het recente verleden.

Lees verder
25 november 2015

Begroting

Foto: SP

Aan het einde van het jaar is het te doen gebruikelijk dat de begroting voor de komende jaren wordt behandeld. De SP is trots over wat we met deze raad tot nu toe gezamenlijk hebben bereikt. Mede omdat we voor ons gevoel oud zeer begraven hebben en er goed en met respect wordt samen gewerkt tussen de verschillende partijen. Desondanks zitten we niet voor niets in verschillende partijen. We denken over sommige standpunten allemaal weer net iets anders. Dat is ook de reden waarom de SP tijdens de begrotingsbehandeling kritisch was en niet klakkeloos instemde met de begroting die voor lag.

Lees verder

Pagina's

U bent hier