h

Regio Noord-Limburg in 2025 gezondste in Europa

27 november 2015

Regio Noord-Limburg in 2025 gezondste in Europa

Foto: SP

Tijdens de uitreiking van de Ondernemersprijs 2015 in Horst hebben een aantal topondernemers aangegeven zich in te willen gaan zetten zodat Regio Noord-Limburg in 2025 de gezondste regio van Europa is. Ze roepen organisaties, verenigingen en andere groepen op om mee te doen en ideeën te ontwikkelen. De SP neemt deze uitdaging graag aan, omdat dit nauw aansluit bij onze visie over de samenleving, maar ook logisch aansluit op ons gedrag en ideeën in het recente verleden.

We zien graag bedrijven die zich richten op gezonde voeding, met meer oog voor kwaliteit dan alleen voor kwantiteit, waarbij er gezonde arbeidsvoorwaarden gelden. Bedrijven die dus zorgen voor gezondheid in de meest brede zin van het woord, gezond voor het bedrijf, zijn werknemers, maar ook zijn omgeving in de vorm van bewoners, toeristen en andere passanten.

Als SP denken we mee, en recentelijk waren we deze topopnemers zelf al een stapje voor. Wij hebben in de raadsvergadering van 22 oktober voorgesteld om bij die bedrijven waar overlast aanwezig is of kan ontstaan bij een vergunningsaanvraag die aspecten die vooroverlast zorgen, zoals stank, te gaan meten, voor en na de aanpassing van de bedrijven.

Jammer genoeg heeft deze motie het toen nog niet gehaald, maar met de visie en oproep van de topopnemers en de burgemeester, moet het voor de andere partijen de volgende keren geen probleem zijn om wel in te stemmen met dergelijke plannen.

U bent hier