h

Zorg

13 mei 2022

SP Horst aan de Maas zet zorgmedewerkers in het zonnetje

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

Twaalf mei, de geboortedag van Florence Nightingale, de grondlegster van het verpleegkundige beroep, wordt jaarlijks gevierd als de Dag van de Verpleging. 200 jaar na haar geboorte inspireert zij nog steeds met haar basale voorwaarden voor goede verpleging namelijk aandacht, toewijding, eten, drinken, hygiëne en een schoon bed. Voor de SP Horst aan de Maas is de Dag van de Verpleging aanleiding om de medewerkers in de zorg van Horst aan de Maas extra aandacht te geven.

Lees verder
23 december 2021

Petitie SP: Fusie ambulancezorg Limburg Noord en Zuid ongewenst!

In Noord- en Midden-Limburg is jaren geleden besloten de ambulancezorg te privatiseren. Eerder viel de ambulancezorg onder de GGD Limburg Noord, een publieke gezondheidsdienst, waar de gemeenten in Noord- en Midden-Limburg de zeggenschap over hebben.  De consequenties van de privatisering was dat de gemeenten niets meer te vertellen hebben over de ambulancezorg in hun regio. En dus ook niet over de bemensing van de ambulance, de aanrijtijden en alle andere zaken die voor de burgers in de regio zo belangrijk zijn.

Lees verder
13 november 2021

Veranderingen bij "Sociaal Domein"

Foto: - / -

Vroeger heette het "Sociale Zaken". Nu heet het "Sociaal Domein". Alle inspanningen die de gemeente verricht rond onder andere bijstandsuitkeringen, werk, participatie en zelfredzaamheid, zorg en jeugd behoren tot dat Sociaal Domein. Een belangrijk deel van het geld dat de gemeente beschikbaar heeft, gaat naar dat Sociaal Domein. Vooral ook omdat de rijksoverheid veel zaken die eerst nog landelijk geregeld werden, doorgeschoven heeft naar de gemeenten, die die zaken nu uit moeten voeren. Met allerlei problemen van dien. Met name financieel en - als gevolg daarvan - in de uitvoering. Tijdens de behandeling van de begroting voor 2022 ging de SP daar op in.

Lees verder
22 augustus 2021

Teken voor de zorg!

Foto: Paul Geurts / SP Horst aan de Maas

Op 21 september is het Prinsjesdag. Dan worden de plannen voor het komend jaar bekend. Na het applaus en de vele aangenomen voorstellen in de Tweede Kamer moet het demissionaire kabinet nu eindelijk zorgen voor een eerlijke beloning en meer collega's in de zorg. Steun daarom de SP-actie: Teken voor de zorg!

Lees verder
12 augustus 2021

Kwaliteit HAP Venlo onvoldoende?

Foto: Elianne Sweelsen / SP Venray

In oktober 2020 startte de SP in Venray en Horst acties om de Huisartsenpraktijk (HAP) in Venray te behouden. Een petitie werd gestart en moties van de SP in de gemeenteraden van Venray en Horst aan de Maas vóór behoud van de HAP Venray werden raadsbreed gesteund (lees hier een artikel over de acties). Desondanks besloot Cohesie, de coöperatie van huisartsen in Noord-Limburg, de HAP in Venray te sluiten en de mensen door te verwijzen naar de HAP in Venlo. Over de HAP in Venlo krijgt de SP nu - na de verhuizing zo'n vier maanden geleden - geregeld berichten die vaak niet positief zijn.

Lees verder
23 mei 2021

Vervolgvragen SP over onterechte rekening van gemeente voor huisartsen

Foto: Huisartsenpraktijk / Nieuw Huys

De SP heeft opnieuw vragen gesteld aan het college van B&W over de kosten die de gemeente in rekening heeft gebracht bij de huisartsen in verband met het aanbieden van de griepprik eind vorig jaar. Toen konden de patiënten van de huisartsen coronaproof op het parkeerterrein van Wittenhorst de griepprik vanuit de auto krijgen. De kosten voor het verkeersplan dat de gemeente daarvoor opgesteld heeft, werden onverwacht in rekening gebracht bij de huisartsen. Volgens burgemeester Palmen - na vragen van de SP-fractie - omdat het om een commerciële activiteit zou gaan (lees hier het artikel over de reactie van de burgemeester). De artsen schoot dat in het verkeerde keelgat en daarover schreven ze Palmen een gepeperde brief (zie bijlage). Reden voor de SP-fractie opnieuw vragen te stellen (zie bijlage).

Lees verder
19 mei 2021

"Preventieve mondzorg van belang voor Horst aan de Maas"

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

Dinsdag 18 mei 2021 bood Hans Hagens van het comité Nationaal ZorgFonds Horst aan de Maas het rapport "Preventieve mondzorg voor kinderen en ouderen" aan aan de gemeenteraad. Daarmee kwam het comité tegemoet aan de oproep van het gemeentebestuur van Horst aan de Maas om te komen met initiatieven in het kader van preventieve gezondheidszorg.

Lees verder
12 mei 2021

Medewerkers in het zonnetje vanwege Dag van de Verpleging

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

12 mei, de geboortedag van Florence Nightingale, de grondlegster van het verpleegkundige beroep, wordt jaarlijks gevierd als de Dag van de Verpleging. 200 jaar na haar geboorte inspireert zij nog steeds met haar basale voorwaarden voor goede verpleging namelijk aandacht, toewijding, eten, drinken, hygiëne en een schoon bed.

Lees verder
22 april 2021

SP: "Huisartsen draaien ten onrechte op voor extra kosten organisatie griepprik"

Foto: - / -

Eind vorig jaar hebben huisartsen in Horst aan de Maas massaal de griepprik gegeven. Daartoe maakten ze gebruik van de parkeerplaats nabij het sportcomplex van Wittenhorst. Veel mensen hebben besloten een algemeen advies vanwege de heersende coronapandemie op te volgen en gebruik van te maken van de gelegenheid een griepprik te ontvangen. Door de parkeerplaats te gebruiken kon dat coronaproof. De huisartsen moesten daarvoor wel extra kosten maken.

Lees verder
24 maart 2021

Voltallige gemeenteraad Horst aan de Maas stemt in met voorstel SP en CDA over zorgbuurthuizen

Foto: Hans van de Beele / SP Horst aan de Maas

Op dinsdag 23 maart 2021 heeft de gemeenteraad van Horst aan de Maas unaniem de motie van SP en CDA ondersteund om een onderzoek te doen naar de mogelijkheden voor de realisatie van zorgbuurthuizen in alle dorpen en wijken van de gemeente (lees hier meer over het voorstel van SP en CDA). De motie - een initiatief van SP-raadslid Aniet Fonteyne, daarbij geïnspireerd door de voorstellen van de SP in de Tweede Kamer (lees hier een artikel over het initiatief van de SP) - is erop gericht dat het college van B&W samen met de gemeente Venray dat onderzoek uitvoert en de gemeenteraad over de resultaten van dat onderzoek vóór 1 juli 2021 informeert.

Lees verder

Pagina's

U bent hier