h

Geslaagde actie in Tegelen ter ondersteuning personeel VieCuri ZIekenhuis

23 december 2023

Geslaagde actie in Tegelen ter ondersteuning personeel VieCuri ZIekenhuis

Foto: SP / SP

De SP ging zaterdagmorgen 23 december 2023 de straat op in Tegelen om steun te vragen voor zorgverleners van het VieCuri Medisch Centrum, met ziekenhuizen in Venlo en Venray.

VieCuri heeft aangekondigd dit jaar zes tot acht miljoen euro verlies te hebben geleden en de komende jaren twaalf miljoen euro te gaan bezuinigen. Personeel en patiënten zullen hier waarschijnlijk de dupe van worden.

Foto: SP / SP
Alle reden om actie te voeren om steun op te halen voor het personeel. Zij zitten op dit moment in onzekerheid. SP-fractievoorzitter in de Tweede Kamer Jimmy Dijk nam samen met een groot aantal SP-ers uit de regio deel aan de steunactie in Tegelen en ging in gesprek met voorbijgangers over het behoud van goede ziekenhuiszorg in de regio.

 

Foto: SP / SP
Jimmy Dijk: "Hartverwarmend hoeveel mensen een boodschap achterlaten in de kerstboom. Door liberale partijen zoals de VVD en D66 is van onze zorg een markt gemaakt. Zorgverzekeraars zijn de baas en het zorgpersoneel en patiënten hebben niets te zeggen". Dat speelt niet alleen in Venlo bij Vie Curi Medisch Cenrtrum, maar in geheel Nederland!

 

De eisen die daarom naar voren werden gebracht:

  • Geen ziekenhuizen sluiten maar juist heropenen.
  • Geef ziekenhuizen voldoende geld voor zorg.
  • Geef zorgpersoneel en patiënten zeggenschap over hun ziekenhuis.

U bent hier