h

SP Horst aan de Maas zet zorgmedewerkers in het zonnetje

13 mei 2022

SP Horst aan de Maas zet zorgmedewerkers in het zonnetje

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

Twaalf mei, de geboortedag van Florence Nightingale, de grondlegster van het verpleegkundige beroep, wordt jaarlijks gevierd als de Dag van de Verpleging. 200 jaar na haar geboorte inspireert zij nog steeds met haar basale voorwaarden voor goede verpleging namelijk aandacht, toewijding, eten, drinken, hygiëne en een schoon bed. Voor de SP Horst aan de Maas is de Dag van de Verpleging aanleiding om de medewerkers in de zorg van Horst aan de Maas extra aandacht te geven.

Het begint een traditie te worden dat de SP in Horst aan de Maas de

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas
zorgmedewerkers in het zonnetje te zetten. En terecht. De werkomstandigheden zijn zwaar en de waardering, bijvoorbeeld in de vorm van een goed loon, is niet altijd even goed.

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas
Dit jaar zijn twee mensen van de SP Horst aan de Maas langs praktisch alle verzorgingsinstellingen in Horst aan de Maas gegaan om aan de medewerkers wat lekkere tomaatjes aan te bieden. In onze gemeente zijn minimaal 700 mensen op de een of andere wijze werkzaam in deze zorginstellingen. De meesten wisten wel van het bestaan van De Dag van de Verpleging af. Maar ze waren plezierig verrast door de attentie die hen door de SP werd aangeboden.

Petje af voor iedereen die meewerkt om de medemens een veilig en gezond plekje te bieden.

Reactie toevoegen

U bent hier