h

Nieuws uit 2012

28 december 2012

Coppus wil omstandigheden Champignonsector bespreken

Thijs Coppus (SP) wil de slechte omstandigheden in de champignonsector bespreken met de SP-Kamerfractie. Dat zegt hij naar aanleiding van een uitzending van het televisie-programma Keurinsgdienst van Waarde.

Lees verder
25 december 2012

Afvalbeleid: beter scheiden, toch meer betalen?

Frank SpreeuwenbergEen jaar geleden is een nieuw afvalinzamelsysteem ingevoerd in Horst aan de Maas. Het heeft nogal wat voeten in aarde gehad, maar het resultaat is uiteindelijk prima. De inwoners zijn tevreden en er wordt veel meer gescheiden dan vooraf verwacht. B&W stelden voor dóór te gaan met het afvalbeleid, maar wil de burgers wél meer laten betalen.

Lees verder
21 december 2012

Coppus raadslid in Horst aan de Maas

Thijs Coppus zal in februari de vrijgekomen raadszetel voor de SP in de gemeenteraad van Horst aan de Maas opvullen. Hij volgt daarmee Linda Hogema op die wegens een verhuizing naar het westen van het land onlangs haar taken als raadslid neerlegde.

Lees verder
19 december 2012

Kerstman: “Biedt weerstand aan bezuinigingsplannen regering op WMO”

De komende jaren dreigt een kaalslag in de huishoudelijke verzorging en de begeleiding van ouderen en mensen met een handicap. Het kabinet wil miljarden bezuinigen op zorg en begeleiding, waardoor de meeste mensen in 2015 geen huishoudelijke verzorging meer krijgen en de druk op familie en vrienden nog verder toeneemt. De Werkgroep WMO Horst aan de Maas roept de gemeenteraad op weerstand te bieden tegen de plannen van het kabinet. Dat deed de werkgroep door – als Kerstman - gebruik te maken van het spreekrecht in de gemeenteraadsvergadering van 18 december 2012. Kerstman

Lees verder
18 december 2012

SP: "Voer raadsenquête uit naar debacle Floriade"

De SP-fractie in de gemeenteraad van Horst aan de Maas heeft in de raadsvergadering van 18 december 2012 voorgesteld om een raadsenquête uit te voeren naar het debacle van de Floriade. Onlangs werd via Dagblad de Limburger bekend, dat de Floriade ruim negen miljoen euro verlies heeft geleden. De SP Horst aan de Maas - zo stelde SP-woordvoerder Anthony van Baal - had al voor de start van de Floriade gewaarschuwd voor dit scenario. Daar is toen niets mee gedaan.

Lees verder
11 december 2012

SP: consequenties rapport Gezondheidsraad?

Onlangs heeft de Gezondheidsraad op verzoek van het ministerie van Landbouw gerapporteerd met betrekking tot de gezondheidsrisico's van megastallen. Zij concludeert dat er gezondheidsrisico's zijn, veroorzaakt door megastallen en dat het voor de Gezondheidsraad niet mogelijk is om - op landelijk niveau - afstandsnormen vast te stellen voor de afstand tussen de megastallen en woonhuizen. Gemeenten moeten dat zelf doen, samen met de GGD en in overleg met belanghebbenden. De SP-fractie vraagt welke consequenties dat heeft voor Horst aan de Maas.
varkens

Lees verder

Pagina's

U bent hier