h

Nieuws uit 2017

22 december 2017

Bestemmingsplan buitengebied: "Een gemiste kans"

Foto: Hans van de Beele / SP Horst aan de Maas

Dinsdag 19 december 2017 vergaderde de gemeenteraad van Horst aan de Maas tot in de late uurtjes. Eén van de heikele punten op de agenda betrof het debat over het Bestemmingsplan Buitengebied. In het debat botste de SP met vooral de coalitiepartijen CDA, Essentie en PvdA.

Lees verder
16 december 2017

Presentatie kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen

Foto: Hans van de Beele / SP Horst aan de Maas

Op dinsdag 12 december hebben de leden van de SP afdeling Horst aan de Maas de kandidatenlijst voor de komende raadsverkiezingen vastgesteld. Bart Cox (Horst) werd unaniem gekozen tot lijsttrekker. Momenteel bekleedt Bart al de functie van fractievoorzitter van de SP in de gemeenteraad. Hij wordt op de lijst gevolgd door raadslid Sonja van Giersbergen, eveneens uit Horst.

Lees verder
15 december 2017

Stuur Tihange en Doel met pensioen

Foto: - / SP

De kerncentrales bij Doel en Tihange zijn verouderd en kennen vele gebreken. Er zitten duizenden scheurtjes in de wand van twee reactorvaten en er zijn vele incidenten gemeld. Waaronder brand bij beide centrales. De centrales zouden tussen 2005 en 2015 gesloten worden maar zijn nog steeds open.

Lees verder
12 december 2017

SP Horst naar Europees Parlement

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

Op vrijdag 8 december bezocht een twaalftal leden van de SP afdeling Horst aan de Maas het Europees Parlement in Brussel. Eén van hen was Sonja van Giersbergen, raadslid voor de SP in Horst aan de Maas. Zij doet verslag van het bezoek van de SP-ers uit Horst aan de Maas, samen met SP-ers uit Nieuwegein, Meijerijstad, Roermond en Sittard.

Lees verder
10 december 2017

Vragen SP bij plannen mestverwerkingsfabriek in Grubbenvorst

Foto: - / -

Het Duitse bedrijf Raps-Mühle-Seligenstadt (RMS) wil tussen Horst en Grubbenvorst, langs de A73, een grote mestverwerkingsfabriek bouwen met een jaarcapaciteit van  600.000 ton rundvee- en varkensdrijfmest, bermgras en vaste mest. Daarmee wordt deze fabriek de grootste mestverwerkingsfabriek - of biogasraffinagebedrijf, zoals ze het zelf noemen - van Nederland.

Lees verder
10 december 2017

Riek Janssen (SP) over de gevolgen van de Intensieve Veehouderij

Tijdens een bijeenkomst in Deurne op 29 november jl. werd gesproken over de gevolgen van de intensieve veehouderij (IV). Riek Janssen, raadslid voor de SP in de gemeenteraad van Horst aan de Maas, was er bij.  Opvallend vond zij dat één van de sprekers vertelde dat er voor de veeboeren die kiezen voor een grote uitbreiding van hun stallen met soms meer dan 8 tot 10.000 varkens, op den duur ook geen toekomst meer mogelijk is. "Deze veeboeren zijn gedwongen om uit te breiden, willen ze het financieel redden en zullen moeten blijven uitbreiden en investeren", aldus Janssen. "Ze worden voorgelicht door 'de markt' met het verhaal dat er technisch zoveel meer mogelijkheden zijn, dat ze het milieu niet zouden vervuilen. Dit terwijl het allang duidelijk is dat de mestverwerkers zelden voldoen aan de eisen van de milieuwet".

Lees verder

Pagina's

U bent hier