h

Nieuws uit 2002

30 december 2002

Behoud de bushalte bij het verpleegtehuis!

Als een donderslag bij heldere hemel werd bekend dat busmaatschappij Hermes de bushalte bij het verpleeghuis per 5 januari 2003 op zal heffen. De dichtstbijzijnde bushalte komt ruim 400 meter verder, aan het einde van de Venloseweg, te liggen. Voor de SP Horst aan de Maas onacceptabel!

Lees verder
1 december 2002

Interview Paul Geurts i.v.m. kandidatuur 2e-kamer

Dagblad de Limburger, 29 november 2002:
IN DE RACE VOOR BEROEPSVERGADERAAR

Horstenaar Paul Geurts (50) is al dertig jaar actief voor de SP. Diverse keren stond hij op de kandidatenlijst voor een zetel in de Tweede Kamer, maar nimmer op een verkiesbare plek. Nu staat hij 25ste op de landelijke lijst en komt het Kamerlidmaatschap wel heel erg dichtbij.
door Kitty Borghouts

Lees verder
29 november 2002

Geslaagde thema-avond "zorg dichtbij huis"

"Volle bak" was het maandagavond 18 november in 't Gasthoês in Horst, waar de plaatselijke SP-afdeling een avond organiseerde over de gezondheidszorg in Horst aan de Maas. Drie sprekers, Sjef Rambags van Thuiszorg Noord-Limburg, huisarts Te Boekhorst en Tweede kamerlid Agnes Kant, informeerden de talrijke aanwezigen over de stand van zaken als de Thuiszorg en de Huisartsenpost, onder leiding van journaliste Kitty Borghouts.

Lees verder
18 november 2002

Thema-avond over gezondheidszorg in Horst

De gezondheidszorg is in beweging: de burgers van Horst aan de Maas moeten voortaan 's avonds en in het weekeinde voor medische hulp naar de huisartsenpost in Venlo of Venray; voor veel ingrepen en poliklinische behandelingen is alleen nog het ziekenhuis in Venlo beschikbaar; de druk op huisartsen neemt toe. Wat gaat de zorgvisie, waar de gemeenten Horst aan de Maas en Sevenum de afgelopen maanden samen aan hebben gewerkt en die binnenkort zal worden gepresenteerd, betekenen voor de inwoners van onze gemeente?

Lees verder
17 november 2002

Paul Geurts uit Horst kandidaat tweede kamerverkiezingen

paul geurtsPaul Geurts uit Horst is door het landelijk partijcongres van de SP gekozen als kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen. Geurts staat op de lijst van de Socialistische Partij (SP) op de vijfentwintigste plaats.

Lees verder
16 november 2002

Algemene beschouwing Horst aan de Maas. SP: meer leefbaarheid, minder snoepreisjes!

Het was weer tijd voor de jaarlijkse Algemene Beschouwingen in de gemeenteraad van Horst aan de Maas. De SP bekritiseerde de plannen van het college van B&W om veel tijd, geld en energie te steken in geldverslindende projecten als Tuinbouwgebied Californië, de Floriade en het Chinapark. Naar de mening van de SP is het veel belangrijker om zaken uit te voeren waar de burgers direct profijt van hebben. Denk onder andere aan fietspaden van Horst naar Lottum en Broekhuizen, snelle ver- en nieuwbouw van Gasthoês, Merthal en bibliotheek in Horst, het realiseren van gezondheidscentra in Horst en Grubbenvorst, meer aandacht voor handhaving, openbare orde en veiligheid en bijvoorbeeld het in stand houden van het schoolzwemmen. Dat kan volgens de SP makkelijk betaald worden. Zelfs zonder de belastingen (OZB met name) te verhogen met meer dan 16%, zoals het college van plan is! Het benodigde geld voor leefbaarheid kan vrij komen door andere keuzes te maken. De SP somt een hele trits mogelijkheden op. Naast het laten vallen van projecten als Floriade en Chinapark kan dat bijvoorbeeld óók door het af-schaffen van snoepreisjes van Burgemeester & Wethouders naar Portugal, China en de VS.

Lees verder

Pagina's

U bent hier