h

Behoud de bushalte bij het verpleegtehuis!

30 december 2002

Behoud de bushalte bij het verpleegtehuis!

Als een donderslag bij heldere hemel werd bekend dat busmaatschappij Hermes de bushalte bij het verpleeghuis per 5 januari 2003 op zal heffen. De dichtstbijzijnde bushalte komt ruim 400 meter verder, aan het einde van de Venloseweg, te liggen. Voor de SP Horst aan de Maas onacceptabel!

Begin 2002 werd duidelijk dat busmaatschappij Hermes buslijn 30 (Venlo - Venray) buiten het centrum van Horst wilde laten rijden. De bushalte aan de Dokter van den Meerendonkstraat zou dan verdwijnen. Vanaf dit moment heeft de SP het standpunt ingenomen dat de bushalte bij het verpleeghuis absoluut niet mag verdwijnen. Bezoekers en ouderen uit het verpleeghuis, verzorgingshuis en het aangrenzende Anthoniuspark moeten óók de kans krijgen om gebruik te maken van de bus. De SP is consequent vragen blijven stellen over de voorgenomen plannen van Hermes en de stand van zaken hieromtrent. Zo is half december 2002 een brief gestuurd naar Hermes, met de vraag of de bushalte bij het verpleeghuis opgeheven zou worden. Hermes heeft de SP nog niet geantwoord.

Wethouder Stas stelt dat hij met Hermes om de tafel is gaan zitten en heeft afgesproken dat de halte bij het verpleeghuis voorlopig gehandhaafd zou blijven. Toen de SP laatst aan Stas vroeg of hij bekend was met geruchten dat Hermes de bushalte tóch per 1 januari wilde sluiten, ontkende hij dat bij hoog en laag. Twee dagen later al bleek diens informatie onjuist! Hermes heeft zich niets van deze afspraak aangetrokken, want met ingang van de nieuwe dienstregeling verdwijnt de halte inderdaad!

De SP afdeling Horst aan de Maas is fel tegen dit besluit van Hermes en roept de busmaatschappij op om de halte bij het verpleeghuis te handhaven.De SP Werkgroep Openbaar Vervoer haalt de komende tijd zo veel mogelijk handtekeningen op om deze vervolgens bij Hermes aan te bieden.

Als de actie succes heeft, klopt het weer als een bus!

Wanneer u meer informatie wilt over deze actie of mee wilt werken in de Werkgroep Openbaar Vervoer, dan kunt u bellen met 077-3983297, surfen naar www.horst.sp.nl, of mailen

Wilt u zelf aan de slag met handtekeningen, dan kunt u een handtekeningenlijst opvragen via mail of ophalen de SP, van Mirlaerstraat 11, 5961 SK in Horst.

U bent hier