h

Verkeer

1 december 2023

B&W Horst aan de Maas wijst transparante geluidswerende schermen nabij America af

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

In 2016 verrichte de SP Horst aan de Maas onderzoek naar de overlast die burgers in America ervaarden van de spoorlijn van Eindhoven naar Venlo. Het onderzoek leidde tot de oprichting van een werkgroep. Er kwam een voorstel om massieve geluidswerende schermen langs de spoorlijn ter hoogte van Anerica aan te leggen. Maar dat zagen de Americanen niet zitten, hun dorp zou zo in tweeën gesplitst worden. Na lang praten kwam het voorstel om langs de spoorlijn transparante geluidsschermen aan te leggen. Nu heeft het college van B&W van Horst aan de Maas die optie verworpen.

Lees verder
26 februari 2023

SP in Limburg, Noord-Brabant en Gelderland: Verbetering Maaslijn start in 2023!

Foto: SP / SP

Op zaterdag 25 februari 2023 voerde de SP actie om op de kortst mogelijke termijn de schop de grond in te krijgen ter verbetering van de Maaslijn, de spoorverbinding tussen Roermond en Nijmegen. Door - met een knipoog - aan te tonen dat de Maaslijn toch echt in Randstedelijk gebied ligt, zal dat er toe leiden dat – desnoods met een spoedwet – er geld komt voor de zo noodzakelijke verbetering van deze drukke spoorroute.

Lees verder
5 februari 2023

Actie SP op Maaslijn

Foto: SP / SP

De Maaslijn moet eindelijk verbeterd worden. De treinen zijn te vol, er zijn te weinig zitplaatsen, de route duurt te lang en de overstap-mogelijkheden zijn matig. Al jaren staat het op de planning om dit traject tussen Roermond en Nijmegen te verbeteren, door middel van elektrificatie en spoorverdubbeling, maar steeds wordt het project weer op de lange baan geschoven. Reden voor de SP om in actie te komen voor een betere Maaslijn, voordat het echt ontspoort. Op vrijdag 3 februari 2023 om 16.00 uur werd de actie gestart. Vanaf Roermond tot in Nijmegen stapten SP-ers uit de Limburgse, Brabantse en Gelderse SP-afdelingen op de Maaslijn om de pasagiers te vragen naar hun ervaringen met het vervoer op de Maaslijn en om de peititie te ondertekenen.

Lees verder
9 september 2021

Vragen SP over plaatsen laadpaal in Nieuwstraat niet beantwoord door wethouder Beurskens

Foto: SP / SP Horst aan de Maas

Op 15 augustus 2021 heeft de SP-fractie in de gemeente Horst aan de Maas schriftelijke vragen gesteld aan het College van B&W over het gebrek aan parkeerplaatsen in de straat, mede als gevolg van het plaatsen van een laadpaal. In de raadsvergadering van 7 september 2021was de behandeling van de vragen van de SP geagendeerd. Tijdens de vergadering stelde SP-woordvoerder Mariet Roelofs aanvullende vragen. Ze kreeg nauwelijks antwoord van de verantwoordelijk wethouder, Eric Beurskens.

Lees verder
15 augustus 2021

Bewoners Nieuwstraat Horst wijzen op parkeerproblemen en vragen B&W om maatregelen

Foto: SP / SP Horst aan de Maas

82 Bewoners van de Nieuwstraat in Horst hebben een petitie ondertekend die gericht is op het gemeentebestuur van Horst aan de Maas met het dringende verzoek maatregelen te nemen, zodat de bewoners in staat zijn hun auto te parkeren in hun straat. Dat schrijft de SP in een brief (zie bijlage) aan het college van B&W ter ondersteuning van de bewoners.

Lees verder
11 maart 2021

Beantwoording vragen over toestand Kerkkuilenweg (Evertsoord)

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

Tijdens de raadsvergadering van 9 maart 2021 werden de vragen die de SP middels een brief (lees hier het artikel over die brief) had gesteld door de wethouder mondeling beantwoord. De vragen werden gesteld naar aanleiding van opmerkingen van aanwonenden van de Kerkkuilenweg in Evertsoord dat er meer en voornamelijk zwaar verkeer gebruik maakte van deze weg. Die is daar helemaal niet op berekend, maar wordt kennelijk gebruikt als een soort sluiproute om de Helenaveenseweg te vermijden waar een snelheidsbeperking en drempels van toepassing zijn.

Lees verder
2 maart 2021

Klachten over kapot rijden Kerkkuilenweg in Evertsoord

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

Na klachten van aanwonenden van de Kerkkuilenweg in Evertsoord over het kapot rijden van de weg is één van de vrijwilligers van de SP Horst aan de Maas een kijkje ter plekke gaan nemen en in gesprek gegaan met de aanwonenden. Wat is er aan de hand?

Lees verder
26 februari 2021

Spoor America

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

Maandag 3 oktober 2016 presenteerde de SP Horst aan de Maas een rapport over de overlast van de treinen op het spoor, die inwoners van America ervaren. Inmiddels is er heel wat tijd verstreken en is er heel wat gebeurd op het gebied van geluidswerende maatregelen. In de raadsvergadering van 9 februari 2021 kwamen die ontwikkelingen aan de orde naar aanleiding van vragen van SP-raadslid Michael Van Rengs.

Lees verder
13 december 2020

SP na verkeersincidenten: "Verlichting op Witveldweg nodig

Foto: Paul Geurts / SP Horst aan de Maas

Op 10 november 2020 werd een tiener onderweg vanaf Grubbenvorst richting Horst op z’n bromfiets beroofd. Afgelopen week heeft er een ongeluk met een fietser plaatsgevonden. Dit zijn op zich incidenten, maar er wordt al jarenlang geroepen om meer verlichting op de Witveldweg. Het is zo donker dat je als fietser bijna niet meer kunt zien wie er rondloopt of zich voortbeweegt door de schaarste aan verlichting in combinatie met donkere kleding.

Lees verder
27 november 2020

Schriftelijke vragen SP over mogelijkheid verlichting Witveldweg

Foto: - / -

Op dinsdag 10 november 2020 was een tiener via de Witveldweg onderweg vanaf Grubbenvorst richting Horst op z’n bromfiets. Hij werd in het donkere buitengebied beroofd door ongeveer zes personen met capuchon over het hoofd. Wellicht had betere straatverlichting dit kunnen voorkomen?

Lees verder

Pagina's

U bent hier