h

Beantwoording vragen over toestand Kerkkuilenweg (Evertsoord)

11 maart 2021

Beantwoording vragen over toestand Kerkkuilenweg (Evertsoord)

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

Tijdens de raadsvergadering van 9 maart 2021 werden de vragen die de SP middels een brief (lees hier het artikel over die brief) had gesteld door de wethouder mondeling beantwoord. De vragen werden gesteld naar aanleiding van opmerkingen van aanwonenden van de Kerkkuilenweg in Evertsoord dat er meer en voornamelijk zwaar verkeer gebruik maakte van deze weg. Die is daar helemaal niet op berekend, maar wordt kennelijk gebruikt als een soort sluiproute om de Helenaveenseweg te vermijden waar een snelheidsbeperking en drempels van toepassing zijn.

Wethouder Beurskens wist te melden dat er mogelijk meer sprake van toename van verkeer zou kunnen zijn geweest vanwege recente afsluitingen van de Helenaveenseweg. Allereerst waren die noodzakelijk vanwege de ruiming van een nertsfarm en daarnaast bleek er sprake te zijn van ondergraving door een das.

De wethouder geeft verder aan dat er in de gemeente regelmatig gecontroleerd wordt op onderhoud van de bermen, omdat men geen gevaarlijke verkeerssituaties wil laten ontstaan. Er zijn bij de gemeente verder geen klachten bekend over de Kerkkuilenweg.

Wat betreft het zwaar verkeer is de wethouder het met de SP eens dat de Helenaveenseweg beter toegerust is. De weg is een stuk breder en er ligt een vrijliggend fietspad naast. Qua kilometers wordt er geen winst behaald om van de Kerkkuilenweg gebruik te maken. Vervolgens suggereert de wethouder dat lokaal bekende mensen deze weg gebruiken, ‘want anders kom je daar niet’. Plaatsen van borden met een snelheidsbeperking en/of belemmering voor zwaar verkeer niet zijnde bestemmingsverkeer ziet de wethouder niet zitten omdat bebording zonder handhaving geen zin heeft. Voornamelijk ook omdat het dus zou gaan om lokaal bekende mensen. Waar de wethouder die uitspraak trouwens op baseert, weten we niet. Het lijkt een aanname waarmee hij blijk geeft in ieder geval niet de bereidheid te hebben om er onderzoek naar te doen.

De SP heeft de betreffende bewoners van de Kerkkuilenweg geadviseerd de komende weken goed op het voorbijkomende verkeer te letten en te noteren wat voor vracht er vervoerd wordt en indien mogelijk de namen van de vervoersbedrijven te noteren.

U bent hier