h

Klachten over kapot rijden Kerkkuilenweg in Evertsoord

2 maart 2021

Klachten over kapot rijden Kerkkuilenweg in Evertsoord

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

Na klachten van aanwonenden van de Kerkkuilenweg in Evertsoord over het kapot rijden van de weg is één van de vrijwilligers van de SP Horst aan de Maas een kijkje ter plekke gaan nemen en in gesprek gegaan met de aanwonenden. Wat is er aan de hand?

De Kerkkuilenweg wordt geregeld gebruikt door zwaar vrachtverkeer dat de Kerkkuilenweg als sluiproute pakt om de Helenaveenseweg met zijn 60 km-beperking en drempels zoveel mogelijk te vermijden. De Kerkkuilenweg is een vrij smalle geasfalteerde weg zonder grasstenen (zie foto). De berm is door het zware verkeer hier en daar ‘kapot’ gereden met af en toe gevaarlijk hoogteverschil tussen weg en berm tot gevolg. De weg wordt veel gebruikt door wandelaars en fietsers.

In overleg met de aanwonenden heeft de SP-fractie vragen gesteld aan het college van B&W (zie bijlage). De SP wil weten of het college op de hoogte is van de problemen en vraagt of B&W bereid is uit veiligheidsoogpunt de weg beperkt toegankelijk te maken voor zwaar verkeer. Daarbij wijst de SP er op dat de in de nabijheid gelegen Helenaveenseweg beter is toegerust voor zwaar verkeer en een vrijliggend fietspad heeft. De SP doet het college de suggestie aan de hand om een bord met snelheidsbeperking en verbod voor vrachtwagens met uitzondering van bestemmingsverkeer te plaatsen.

U bent hier