h

Nieuws uit 2021

26 december 2021

Samen voor de toekomst

Foto: SP / SP

Het zijn niet de gemakkelijkste tijden. Corona speelt iedereen parten. De inflatie en zeker de energieprijzen lopen hard op. En we hebben een “nieuwe” regering: oude wijn in oude zakken…

Lees verder
23 december 2021

SP-actie voor Voedselbank groot succes!

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

De SP Horst aan de Maas heeft de afgelopen twee weken een inzamelingsactie gehouden ten behoeve van de Voedselbank Limburg Noord. Op een zestal plaatsen in de gemeente konden spullen ingeleverd worden.

Lees verder
23 december 2021

SP stemt tegen plannen voor zonneweide nabij Evertsoord

In de gemeenteraadsvergadering van 21 december 2021 stond de zogenaamde "Gebiedsverkenning voor energielandschappen" op de agenda. Doel van de gebiedsverkenning is om plekken te zoeken waar wind- en zonneparken gerealiseerd kunnen worden voor de opwekking van energie. Eén van de gebieden die onderzocht worden betreft het gebied rondom Evertsoord. De bewoners van Evertsoord hebben echter al massaal (96% van alle inwoners!) te kennen gegeven, niet gediend te zijn van een zonneweide in hun achtertuin. De SP-fractie liet in de raadsvergadering weten achter de bevolking van Evertsoord te staan.

Lees verder
23 december 2021

Petitie SP: Fusie ambulancezorg Limburg Noord en Zuid ongewenst!

In Noord- en Midden-Limburg is jaren geleden besloten de ambulancezorg te privatiseren. Eerder viel de ambulancezorg onder de GGD Limburg Noord, een publieke gezondheidsdienst, waar de gemeenten in Noord- en Midden-Limburg de zeggenschap over hebben.  De consequenties van de privatisering was dat de gemeenten niets meer te vertellen hebben over de ambulancezorg in hun regio. En dus ook niet over de bemensing van de ambulance, de aanrijtijden en alle andere zaken die voor de burgers in de regio zo belangrijk zijn.

Lees verder
22 december 2021

Meerderheid raad tegen voorstel SP voor verlaging grondprijzen starterswoningen

Foto: Hans van de Beele / SP Horst aan de Maas

In de gemeenteraadsvergadering van 21 december 2021 stond de vaststelling van grondprijzen voor het bouwen van woningen in Horst aan de Maas op de agenda. De SP kwam met een voorstel  om er voor te zorgen dat met name jongere starters - die niet in aanmerking komen voor sociale huurwoningen - meer kans krijgen om een woning te kopen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier