h

Nieuws uit 2018

23 december 2018

Algemene Ledenvergadering: enthousiast onthaal concept verkiezingsprogramma Europees Parlement

Foto: SP Horst aan de Maas / SP Horst aan de Maas

In korte tijd heeft de SP Horst aan de Maas twee keer een Algemene Ledenvergadering (ALV) georganiseerd. Dat heeft alles te maken met de verkiezingen die in 2019 gaan plaats vinden: de verkiezingen voor Provinciale Staten, de Eerste Kamer (die gekozen wordt door Provinciale Staten) én het Europarlement. De vergadering voor de verkiezingen voor Provinciale Staten vond plaats op 3 november 2018 (zie hier het verslag van die bijeenkomst). De vergadering over het verkiezingsprogramma voor de Europese verkiezingen vond plaats op 13 december 2018.

Lees verder
23 december 2018

Horst aan de Maas gezondste gemeente in Europa in 2025 ?

Foto: Paul Geurts / SP Horst aan de Maas

De gemeente Horst aan de Maas wil in 2025 de gezondste gemeente van Europa zijn. Een erg goed streven. Wie wil er immers niet in een gemeente leven met de gezondste woon- en leefomgeving en waar gezondheid van mens, dier en milieu uitgangspunt bij alle burgers en bedrijven, en ook de gemeente is? Waar gezonde werkomstandigheden gelden, en waar gezonde, CAO-conforme betalingen worden verricht.

Lees verder
23 december 2018

Onderzoek SP naar seniorenwoningen Horst aan de Maas

Foto: Paul Geurts / SP Horst aan de Maas

In oktober en november heeft de SP Horst aan de Maas een huis-aan-huis enquête gehouden bij de zogeheten seniorenwoningen in de gemeente. De vragen hadden betrekking op de levensloopbestendigheid, toewijzing aan de doelgroep en noodzakelijke aanpassingen. Daarnaast was het doel ook het peilen van de tevredenheid van de bewoners over deze woningen.

Lees verder
20 december 2018

Kerstmis 2018

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

Nog een paar dagen en dan is het Kerstmis. Twee dagen die in veel gezinnen en families uitgebreid worden gevierd met lekker eten en drinken en vooral met elkaar. Niets mis mee zou je zo zeggen. Maar hoe is het gesteld met de Horstenaren die afhankelijk zijn van de voedselbank? Of van zorg? Of zich niet meer veilig voelen om wat voor reden dan ook? En wat te denken van de grote groepen in onze gemeente die ver van hun thuisland leven, soms zelfs met weinig privacy voor henzelf of hun gezin. Waar is de kerstgedachte dan?

Lees verder
17 december 2018

SP: "Extra geld voor de bibliotheek NU!"

Foto: SP Horst aan de Maas / SP Horst aan de Maas

In de gemeenteraad van 20 november 2018 werd gesproken over de subsidieverlening aan BiblioNu voor 2019 en het proces om te komen tot een bibliotheekvisie. Kortom, de raad moet gaan nadenken over waar de gemeente naar toe wil met de bibliotheek in Horst aan de Maas en wat dat mag kosten.

Lees verder
16 december 2018

Thijs Lenssen (SP): "Gaan we nu eindelijk meer en beter handhaven?"

Foto: Hans van de Beele / SP Horst aan de Maas

De SP Horst aan de Maas heeft de laatste jaren in de gemeenteraad en gemeenteraadscommissies, maar ook in de Hallo en op de website van SP Horst aan de Maas, om aandacht gevraagd voor méér, betere en minder selectieve handhaving. Vooral Thijs Lenssen, woordvoerder van de SP in de gemeenteraad, laat - als het om handhaving gaat - van zich horen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier