h

SP na verkeersincidenten: "Verlichting op Witveldweg nodig

13 december 2020

SP na verkeersincidenten: "Verlichting op Witveldweg nodig

Foto: Paul Geurts / SP Horst aan de Maas

Op 10 november 2020 werd een tiener onderweg vanaf Grubbenvorst richting Horst op z’n bromfiets beroofd. Afgelopen week heeft er een ongeluk met een fietser plaatsgevonden. Dit zijn op zich incidenten, maar er wordt al jarenlang geroepen om meer verlichting op de Witveldweg. Het is zo donker dat je als fietser bijna niet meer kunt zien wie er rondloopt of zich voortbeweegt door de schaarste aan verlichting in combinatie met donkere kleding.

De jeugd van Grubbenvorst fietst tevens over deze weg naar het Dendron College en het is belangrijk dat zij gezien worden en ook zelf kunnen zien. De ochtenden zijn al donkerder en als de jeugd late lesuren heeft, lopen ze ook kans om in het donker terug te moeten fietsen. In antwoord op vragen van de SP stelt het college in een raadsinformatiebrief (zie bijlage) dat ze zich prima houdt aan de afgesproken kaders waarin staat dat verlichting alleen bij drempels en gevaarlijke situaties wordt aangebracht. Verder zegt het college dat de Horsterweg/Venloseweg ingericht wordt als veilige fietsverbinding en dat die zelfs korter en sneller is dan de Witveldweg. Die laatste opmerking is volgens de SP onterecht, omdat daar het stuk richting Californië als een redelijke omweg kan worden beschouwd vanuit Grubbenvorst. Het behoeft geen nadere uitleg dat de fietsende schooljeugd altijd de kortste route zal kiezen.

"Kaders zijn er, "stelt SP-raadslid Michael Van Rengs in diens commentaar op de brief van B&W. "Maar de SP zal in de raadsvergadering hier nog een keer aandacht voor vragen, want de fietsers moeten echt zichtbaar worden vooral nu in deze donkere en regenachtige dagen".

U bent hier