h

Schriftelijke vragen SP over mogelijkheid verlichting Witveldweg

27 november 2020

Schriftelijke vragen SP over mogelijkheid verlichting Witveldweg

Foto: - / -

Op dinsdag 10 november 2020 was een tiener via de Witveldweg onderweg vanaf Grubbenvorst richting Horst op z’n bromfiets. Hij werd in het donkere buitengebied beroofd door ongeveer zes personen met capuchon over het hoofd. Wellicht had betere straatverlichting dit kunnen voorkomen?

De overval op de Witveldweg betrof - op zich gelukkig - een incident, maar er wordt al jarenlang vanuit Grubbenvorst geroepen over meer verlichting op de Witveldweg. Het is zo donker dat je als fietser bijna niet meer kunt zien wie er rondloopt of zich voortbeweegt door de schaarste aan verlichting in combinatie met donkere kleren.

De jeugd van Grubbenvorst fietst via deze weg naar het Dendron College in Horst en het is belangrijk dat zij gezien worden en ook zelf kunnen zien. De ochtenden zijn al donkerder en als de jeugd late lesuren heeft, lopen ze ook kans om in het donker terug te moeten fietsen. Veiligheid dient voorop te staan en dat is de reden waarom de SP het college enkele schriftelijke vragen heeft voorgelegd (zie bijlage).

De SP vraagt aan het College van B&W of zij het met de SP eens is dat er te weinig straatverlichting aanwezig is op de Witveldweg en of zij daarom een plan wil maken om alsnog te zorgen voor voldoende verlichting. Daarbij - zo suggereert de SP - zou gebruik genaakt kunnen worden van verlicting op zonne-energie.

U bent hier