h

Geslaagde inzamelingsactie Voedselbank Horst aan de Maas

24 december 2020

Geslaagde inzamelingsactie Voedselbank Horst aan de Maas

Foto: Voedselbank / Limburg Noord

De afgelopen weken heeft de SP een oproep gedaan aan haar leden in Horst aan de Maas om levensmiddelen en andere spulletjes in te leveren ten behoeve van de Voedselbank. De inzamelingsactie werd gecoördineerd door Wilma Kurvers, secretaris van de afdeling Horst aan de Maas.

In verband met de coronamaatregelen kon de gebruikelijke supermarktactie in december, waar de SP-afdeling Horst aan de Maas de laatste jaren ook aan deelnam, geen doorgang vinden. De oproepen van de SP hebben geresulteerd in dozen en tassen vol met al dan niet eetbare spulletjes. Waarna een aantal tochtjes naar de inzamellocatie in Venray volgden om de goederen af te geven.

Het blijft nog steeds een triest gegeven dat in ons toch zo rijke land een fenomeen als de Voedselbank nodig is om mensen van een van de eerste levensbehoeften – gewoon eten onder andere – te voorzien. De coronacrisis en alle maatregelen die daaruit zijn voortgevloeid hebben het leven van velen op de kop gezet. Degenen die het al niet makkelijk hadden, kregen het nog zwaarder. En er zijn nu meer gezinnen waar men afhankelijk is geworden van een Voedselbank door het verlies van werk, opbouw van schulden en dergelijke.

De SP Horst aan de Maas blijft de Voedselbank Limburg-Noord steunen. Via een actie zoals deze, een jaarlijkse donatie en – zoals de SP-afdeling dus de laatste jaren vaker heeft gedaan – bij een supermarktactie in december.

Nogmaals hartelijk dank aan iedereen die heeft bijgedragen.

U bent hier