h

Piet Schattevoet stopt met raadswerk

30 december 2009

Piet Schattevoet stopt met raadswerk

Piet SchattevoetPiet Schattevoet verlaat - evenals Thijs Coppus - op 1 januari 2010 officieel de gemeenteraad van Horst aan de Maas, op het moment dat de nieuwe gemeente Horst aan de Maas van start gaat. Daarmee sluit SP-er Schattevoet diens raadsperiode af.

Actief
In 1990 raakte Schattevoet geïnteresseerd in de SP. Hij werd in 1993 lid. Piet volgde scholingen van de SP en nam actief deel aan acties. In 2001 werd Piet Schattevoet namens de SP lid van de commissie Milieu en Verkeer. Ook werd hij lid van de SP-werkgroep Land en Tuinbouw, die zich inzet voor communicatie tussen boeren en consumenten. Samen met de andere leden van de werkgroep heeft Piet Schattevoet een aantal informatieavonden georganiseerd, met name gericht op agrariërs. Piet Schattevoet is tevens lid van de Kerngroep van de SP afdeling Horst aan de Maas, een groep van SP-ers die regelmatig bij elkaar komen om over (politieke) zaken te discussiëren en waar nodig acties voor te bereiden.

Toneel
Piet SchattevoetPiet Schattevoet had een belangrijk aandeel in het straattheater, dat de SP organiseerde tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2006. Hij schreef de teksten (samen met Felix van Haren) en was één van de spelers, die in een aantal weken elke kern van de toenmalige gemeente Horst aan de Maas bezocht.

Gemeenteraad
Zoals gezegd is Piet Schattevoet al jaren actief. De afgelopen vier jaren heeft Piet zich vooral ingezet voor de gemeenteraad. In deze setting heeft hij zich sterk gemaakt voor de onderdelen milieu en verkeer. Daarnaast is Piet natuurlijk altijd waakzaam geweest voor alles wat met landbouw te maken had in de raad. Tijdens het fractieoverleg kwam Piet vaak met argumenten, die erg praktisch waren en een waardevolle aanvulling op de reguliere aanpak. Piet is een praktisch ingestelde persoon, die met zijn ervaring de fractie in de afgelopen vier jaar heeft verrijkt. De laatste periode ging het minder met de gezondheid van Piet en daardoor is hij wat minder op het gemeentehuis kunnen komen. Michael van Rengs, die als collega-raadslid en vanaf vorig jaar voorzitter van de SP-fractie, Piet Schattevoet de afgelopen jaren goed leerde kennen: "De SP fractie wil Piet bedanken voor alle inzet en moeite die hij de afgelopen jaren in de raad heeft gestoken. De raad was voor hem interessant, maar Piet blijft een mens die liever tussen de mensen staat. We hopen hem daar nog vaak te zien. Piet bedankt!"

U bent hier