h

Nieuws, augustus 2020

24 augustus 2020

SP start enquête: ‘Huren: lust of last?’

Foto: SP / SP

Op 1 juli 2020 zijn de huren weer verhoogd. De Eerste Kamer wilde net als tienduizenden huurders dat de huurverhoging van tafel ging, maar verantwoordelijk minister Ollongren weigerde te luisteren. Sterker nog: toen honderden huurders op haar stonden te wachten om te vertellen wat de gevolgen zijn van haar politieke keuzes, vertikte ze het om met hen in gesprek te gaan. Ze gaf "de hartelijke groeten" door en maakte zich snel uit de voeten.  De SP blijft strijden tegen dit onrecht. En ondertussen gaat de SP in Horst aan de Maas onderzoeken of huurders naast de huurverhoging ook andere problemen hebben.

Lees verder
24 augustus 2020

Belangenverstrengeling?

Foto: Hans van de Beele / SP Horst aan de Maas

Onlangs stond het reglement van orde op de raadsagenda waarbij met name werd gediscussieerd over de mogelijkheden die burgerraadsleden hebben om - als burger - het woord te voeren via het burgerpodium. Het leek een exercitie om met name een SP-burgerraadslid de mond te snoeren. De raad besloot het reglement van orde van de gemeenteraad in die zin te wijzigen. Reden voor de SP het besluit ter vernietiging voor te dragen aan de Kroon (lees hier het artikel over dat verzoek).

Lees verder
17 augustus 2020

Zorgen Werkgroep Arbeidsmigranten over handhaving coronamaatregelen bij arbeidsmigranten

De Werkgroep Huisvesting Arbeidsmigranten schrijft in een brief aan B&W van Horst aan de Maas (zie bijlage) dat zij zorgen heeft over de manier waarop de gemeente de coronamaatregelen handhaaft bij arbeidsmigranten in de gemeente. Volgens de werkgroep laat de gemeente te veel over aan de verantwoordelijkheid van de arbeidsmigranten zelf, hun werkgevers, huisvesters, vervoerders en uitzendbureaus. Dat geldt volgens de werkgroep óók bij de komst van arbeidsmigranten uit landen waar de regering code oranje aan heeft gegeven.

Lees verder
2 augustus 2020

Arbeidsmigratie: oorzaak en gevolg

Foto: Hans van de Beele / SP Horst aan de Maas

Arbeidsmigratie. Een belangrijk onderwerp voor mensen in Horst aan de Maas die te maken krijgen met huisvesting van "internationale werknemers", zoals het gemeentebestuur het noemt. De SP geeft binnen en buiten de gemeenteraad veel aandacht aan dit thema. Sonja van Giersbergen, fractievoorzitter van de SP in de raad, laat haar licht er over schijnen in onderstaande column.

Lees verder

U bent hier