h

SP-kiezers bedankt!

7 juni 2024

SP-kiezers bedankt!

Foto: Paul Geurts / SP Horst aan de Maas

De verkiezingen voor het Europees Parlement van 6 juni 2024 waren voor de SP teleurstellend. Zondagavond werd duidelijk dat de SP geen deel gaat uitmaken van het Europees Parlement. Desondanks: alle SP-stemmers in Horst aan de Maas van harte bedankt voor uw stem!

De uitslag van de verkiezingen is gigantisch balen. Er is de afgelopen weken met veel energie, loyaliteit en enthousiasme aan de campagne gewerkt, ook in Horst aan de Maas. En daar mogen we heel trots op zijn.

In Horst aan de Maas haalde de SP in totaal 456 stemmen, flink minder dan bij de vorige Europese verkiezingen. Die stemmen kwamen voor het grootste deel op het conto van de lokale kandidaat, Paul Geurts. Hij verzamelde in Horst aan de Maas 229 stemmen voor de SP en landelijk stemden 701 mensen op hem.

De SP is aan het bouwen. In de Tweede Kamer heeft de SP een nieuwe fractie, een nieuwe fractievoorzitter en de SP heeft een nieuw partijbestuur. Alles bij elkaar kennelijk te kort tijd om voldoende steun te verzilveren voor een zetel in het Europees Parlement. De opkomst bij de Europese verkiezingen - met name van SP-stemmers - was heel laag, zoals blijkt uit een onderzoek van de Volkskrant. Zo'n 56% (!) van de potentiële SP-stemmers zijn niet gaan stemmen.

Verkiezingen zijn een moment waarop het vertrouwen gemeten wordt en dat vertrouwen in de SP moet nog meer groeien, zo kan geconludeerd worden.

U bent hier