h

Verkiezingen

7 juni 2024

SP-kiezers bedankt!

Foto: Paul Geurts / SP Horst aan de Maas

De verkiezingen voor het Europees Parlement van 6 juni 2024 waren voor de SP teleurstellend. Zondagavond werd duidelijk dat de SP geen deel gaat uitmaken van het Europees Parlement. Desondanks: alle SP-stemmers in Horst aan de Maas van harte bedankt voor uw stem!

Lees verder
5 mei 2024

Campagne verkiezingen Europarlement van start

Foto: PG / SP Horst aan de Maas

De SP Horst aan de Maas is gestart met haar campagne voor de verkeizingen voor het Europees parlement. Die verkiezingen vinden plaats op donderdag 6 juni. De start van de campagne werd gesymboliseerd door het plakken van de posters van de Horster SP-kandidaat Paul Geurts op de door de gemeente geplaatste verkiezingsborden (zie foto).

Lees verder
5 maart 2024

Paul Geurts definitief kandidaat Europees Parlement

Foto: Kalani van Bavel / SP Horst aan de Maas

Tijdens het congres van de SP op zaterdag 2 maart 2024 is de verkiezingslijst van de SP voor de verkiezingen voor het Europees Parlement definitief vastgesteld. Paul Geurts is daarbij gekozen tot één van de 30 kandidaten, met Gerrie Elfrink als lijsttrekker.

Lees verder
5 maart 2024

Toespraak Jimmy Dijk op congres SP

Foto: SP / SP

Op 2 maart 2024 hield de SP een congres, waar belangrijke besluiten zijn genomen. Zo werden de SP-kandidaten voor de verkiezingen van het Europarlement op 6 juni dit jaar gekozen, waarbij Gerrie Elfrink is gekozen als SP-lijsttrekker. Ook werd het verkiezingsprogramma voor die Europese verkiezingen vastgesteld en een nieuw SP-bestuur gekozen. Tijdens het congres hield Jimmy Dijk, de nieuwe leider van de SP in de Tweede Kamer, als opvolger van Lilian Marijnissen, zijn eerste toespraak op een congres.

Lees verder
18 januari 2024

SP Horst aan de Maas ondersteunt kandidatuur Paul Geurts voor verkiezingen Europees Parlement

Foto: Maurits Gemmink / SP

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van de SP Horst aan de Maas hebben de aanwezige leden de kandidatuur van Paul Geurts voor de verkiezingen van het Europees Parlement ondersteund. Unaniem werd besloten een verklaring te sturen aan het Congres van de SP, waarin de ondersteuning door de afdeling officieel bevestigd wordt.

Lees verder
22 december 2023

Onderzoek SP Horst aan de Maas: "Wat stemden de mensen in de Mussenbuurt en waarom?"

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

Zaterdag 16 december 2023 bezochten vrijwilligers van de SP Horst aan de Maas bewoners in de Mussenbuurt in Horst, tot de laatste verkiezingen een échte "SP-buurt". Deur aan deur werd gevraagd waar de mensen bij de Kamerverkiezingen van 22 november 2023 op gestemd hebben en waarom? De meerderheid stemde PVV, maar toch nog een behoorlijk aantal mensen bleef de SP trouw. Zorgen over het grote aantal buitenlanders was voor de meeste PVV-stemmers de reden op die partij te stemmen.

Lees verder
23 november 2023

SP krijgt ook in Horst aan de Maas minder stemmen

Foto: Michael Van Rengs / SP Horst aan de Maas

De SP zit in de komende jaren met minder zetels in de Tweede Kamer dan de afgelopen parlementaire periode. In Horst aan de Maas laat het zelfde beeld zien dat ook de landelijke uitslagen tonen. De PVV wint in de gemeente heel ruim. Van 12,2% van de stemmen gaat die partij naar 29%. De SP krijgt in Horst aan de Maas 3,6% van de stemmen, waar het in 2021 nog 7,4% scoorde.

Lees verder
3 november 2023

Verkiezingsactie in Sevenum

Foto: SP Horst aan de Maas / SP Horst aan de Maas

Vrijdag 3 november 2023 gingen een aantal actieve leden van de SP Horst aan de Maas op verkiezingscampagne in Sevenum. Sebastian Lutterberg (voorzitter SP Horst aan de Maas), Hans Hagens, Sander van Huffelen en Stijn Vat gingen in gesprek met voorbijgangers en deelden flyers uit aan de omstanders.

Lees verder
1 november 2023

Verkiezingscampagne ook in Horst aan de Maas van start

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

De verkiezingscampagnes zijn echt losgebarsten, ook in Horst aan de Maas. De SP-afdeling heeft zich de afgelopen dagen ingespannen om aan de kiezers duidelijk te maken dat een stem op de SP een stem is op vooruitgang.

Lees verder
25 september 2023

"Nu de mensen"

Foto: SP / SP

Zaterdag 23 september 2023 hield de SP haar verkiezingscongres. Op het congres werden het verkiezingsprogramma met als titel "Nu de mensen" en de kandidatenlijst besproken en uiteindelijk vastgesteld. De SP Horst aan de Maas was vertegenwoordigd door Wilma Kurvers en Sebastian Lutterberg (zie foto). Hieronder hun verslag over het congres.

Lees verder

Pagina's

U bent hier