h

De zorg verdient meer dan alleen applaus: teken de petitie!

25 augustus 2020

De zorg verdient meer dan alleen applaus: teken de petitie!

Foto: Wilma Kurvers / SP

Zorgverleners verdienen onze grootste waardering. Tijdens de coronacrisis heeft heel Nederland terecht geapplaudisseerd. Maar daar mag het niet bij blijven. Thuiszorgmedewerkers, ambulance- en ziekenhuispersoneel, medewerkers in het verpleeghuis, gehandicaptenzorg, jeugdzorg en GGZ: al jaren is de werkdruk enorm en blijven salaris en arbeidsvoorwaarden achter.

Zo goed als zorgverleners nu voor ons zorgen, zo moeilijk blijkt het voor het kabinet Rutte III om zorgverleners te geven wat ze verdienen: structureel een betere waardering. We moeten nu voorkomen dat een kwart van de zorgverleners overweegt om de zorg te verlaten. Er zijn juist tienduizenden extra collega’s nodig.

Natuurlijk is een bonus leuk, maar het is niet genoeg. Het is tijd om samen op te staan voor structureel meer waardering. Dat is harder nodig dan ooit. Voor meer collega’s en minder bureaucratie. Voor hogere lonen en een lagere werkdruk. Voor een zorg zónder markt en mét samenwerking.

Op 5 september vindt een grote manifestatie plaats in Den Haag. Niet iedereen zal in de gelegenheid zijn om daarbij te zijn, zeker niet in deze coronatijd.

De SP-afdeling Horst aan de Maas is op maandagmiddag 31 augustus en zaterdagochtend 5 september te vinden in Horst, Lambertusplein. De SP gaat graag met u in gesprek over de problematiek rond de zorg. U kunt ook de petitie tekenen waarmee u de eis voor betere beloning voor onze zorghelden kracht bijzet. Dat kan ook online via www.beloondehelden.nl.

U bent hier