h

Dag van de Zorg: medewerkers zorg in Horst aan de Maas in het zonnetje gezet!

12 mei 2024

Dag van de Zorg: medewerkers zorg in Horst aan de Maas in het zonnetje gezet!

Foto: Paul Geurts / SP Horst aan de Maas

Op de geboortedag van Florence Nightingale - de grondlegster van het verpleegkundige beroep - 12 mei 2024 werd bij praktisch alle zorginstellingen in Horst aan de Maas door de SP een lekkernij bezorgd voor het zorg- en verpleegkundig personeel. Inmiddels is dat voor de SP een traditie. 12 mei wordt jaarlijks gevierd als de Dag van de Zorg. Aanleiding om de medewerkers in de zorg van Horst aan de Maas extra aandacht te geven en hen in het zonnetje te zetten.

Ook dit jaar zijn leden van de SP Horst aan de Maas langs de zorginstellingen in Horst aan de Maas gegaan om aan de medewerkers wat lekkere tomaatjes aan te bieden. Zoals bij Hospice Doevenbos (zie foto).

In onze gemeente zijn minimaal 700 mensen op de een of andere wijze werkzaam in zorginstellingen. De meeste medewerkers die we spraken, wisten wel van het bestaan van De Dag van de Zorg af. Maar omdat die dag dit jaar samenvalt met moederdag, dachten enkele medewerkers dat de SP hen wilde verrassen in verband met moederdag. Toen ze begrepen dat de geste van de SP samenhing met "de dag van de zorg" gaven ze aan extra plezierig verrast te zijn door de attentie die hen door de SP werd aangeboden.

"Petje af voor iedereen die meewerkt om de medemens een veilig en gezond plekje te bieden", aldus Wilma Kurvers, die de SP-actie coördineerde. De andere SP-vrijwilligers, Trudy, Sebastian, Sonja, Paul en Will, vonden deze jaarlijks terugkerende SP-actie ook erg leuk, vooral vanwege de blije gezichten en spontane reacties van de medewerkers die het presentje in ontvangst namen.

Foto: Paul Geurts / SP Horst aan de Maas
Dit jaar werd voor het eerst ook Residentie "Klein Lourdes" in Tienray aangedaan, waar Will Janssen het cadeautje voor het personeel overhandigde (zie foto).

U bent hier