h

Nieuws, april 2020

30 april 2020

Wethouder Tegels (CDA): "Geen voorbarige acties, maar ophalen informatie over wel of niet verhuizen zwembad"

Foto: Hans van de Beele / SP Horst aan de Maas

Begin maart 2020 stuurden het comité 't Zwembad mót Bliêve, de handbalclub, bewoners van de Lindweg en volkstuinders een brief aan de gemeenteraad en het college van B&W over de - naar de mening van de briefschrijvers - voorbarige acties van B&W met betrekking tot de inrichting van een nieuw zwembad nabij het Dendroncollege (lees hier het eerdere artikel over de brief op deze site), terwijl er nog geen besluit genomen is over de bouw van een nieuw zwembad. De brief was voor de SP-fractie reden om in de gemeenteraadsvergadering van 21 april vragen te stellen aan verantwoordelijk wethouder Rudy Tegels.

Lees verder
27 april 2020

Vragen SP inzake aanpak versoepeling maatregelen.

De gemeente moet met de verenigingen, sportclubs en buurtsportcoaches afspraken maken over de manier waarop vorm gegeven wordt aan het besluit van de regering om kinderen en jeugd meer ruimte te geven. De SP vraagt het College van B&W hoe ze dat gaat regelen en hoe de handhaving op de regels gaat plaats vinden (zie bijlage).

Lees verder
24 april 2020

Klimaatrechtvaardigheid

Foto: Hans van de Beele / SP Horst aan de Maas

Op 21 april 2020 werden de uitgangspunten voor de Regionale Energie Strategie (RES) behandeld in de gemeenteraad van Horst aan de Maas. Voor de SP zijn grofweg twee punten belangrijk: de economie en betaalbaarheid.

Lees verder
22 april 2020

Gemeenteraad stemt in met SP-motie voor meer kunst in gemeentelijke accommodaties

Foto: Hans van de Beele / SP Horst aan de Maas

Op dinsdag 21 april 2020 is het kunst- en cultuurbeleid vastgesteld door de gemeenteraad van Horst aan de Maas. In het door B&W voorgestelde beleid is beschreven hoe de gemeente bijdraagt aan de ontwikkeling van kunst en cultuur. De SP reageerde kritisch.

Lees verder
20 april 2020

Bijstandsgerechtigden krijgen geen sanctie als sollicipatieplicht niet nagekomen wordt

Het college van B&W heeft de SP-fractie in de gemeenteraad van Horst aan de Maas laten weten dat zij geen sancties zullen opleggen aan bijstandsgerechtigden indien zij niet voldoen aan de sollictatieplicht. Eerder heeft de SP daar vragen over gesteld en een onbevredigend antwoord gekregen van B&W (lees hier het bericht over de antwoorden van B&W). Een tweede appèl op het college hielp wel.

Lees verder
19 april 2020

Resultaten SP-onderzoek bescherming vitale beroepen

Foto: - / -

Eind maart riep de SP Horst aan de Maas (samen met andere SP-afdelingen in de provincie) mensen die werkzaam zijn in vitale beroepen op te melden of hen voldoende beschermingsmiddelen ter beschikking werden gesteld (lees die oproep hier). Op vrijdag 17 april 2020 bood Marc van Caldenberg, fractievoorzitter van de SP in Provinciale Staten van Limburg, aan Gedeputeerde Staten van Limburg een tussenbalans aan van de meldingen. En tegelijkertijd zijn de Limburgse SP-afdelingen gestart met een postercampagne ter ondersteuning van de mensen die werkzaam zijn in vitale beroepen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier