h

Geld

22 december 2023

SP-voedselinzamelactie voor Voedselbank Noord-Limburg weer succesvol!

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

De afgelopen twee weken heeft de SP Horst aan de Maas haar jaarlijkse inzamelactie gehouden, ter ondersteuning van de Voedselbank. Op veertien verschillende plekken verdeeld over de hele gemeente Horst aan de Maas kon houdbaar voedsel ingeleverd worden.

Lees verder
11 juni 2023

Actie Bij Albert Heijn Horst tegen woekerwinsten en vóór prijsstop op boodschappen

Foto: Gerard Timmermans / SP Horst aan de Maas

Op 19 mei 2023 gingen SP-vrijwilligers in Horst deur-aan-deur om te onderzoeken van welke hoge kosten mensen het grootste probleem ervaren. Tweederde deel van de mensen die bezocht zijn maken zich (heel) grote zorgen over de stijgende kosten van de boodschappen en zo'n 57% van de mensen maakt zich (heel) grote zorgen over de kosten van de zorg (m.n. premie zorgverzekeringen) en voor 40% van de mensen geldt dat (ook) voor de energiekosten. Landelijk bleken ook de meeste zorgen te leven met betrekking tot de dure boodschappen. Reden om de acties van de SP tegen de inflatie speciaal te richten op de supermarkten onder het motto: "Laten we de woekerwinsten terughalen en de prijzen verlagen!".

Lees verder
20 mei 2023

Vervolgactie SP over stijgende prijzen voor energie, brandstof, huren, zorgverzekering en boodschappen.

Foto: Jorge Wolters / SP Horst aan de Maas

Vorig jaar was de SP de enige en eerste partij die de noodklok luidde over de alsmaar stijgende prijzen voor energie, brandstof, huren, zorgverzekering en boodschappen. De basisvoorzieningen worden maar duurder en de inkomens stijgen niet. Na acties in het hele land werd een prijsplafond ingesteld en de SP-petitie "Nationaliseer Onze Energie" werd door al ruim 130.000 mensen gesteund. En op 19 mei 2023 werd de draad weer opgepakt met de Volkspetitie. Ook in Horst gingen SP-vrijwilligers samen met Jorge Wolters-Gregorio, voorzitter van de SP-fractie in Provinciale Staten van Limburg (zie foto), deur-aan-deur om handtekeningen op te halen onder de petitie en om te onderzoeken van welke hoge kosten mensen nu het grootste probleem ervaren.

Lees verder
12 maart 2023

Geslaagde thema-avond SP over “De grens tussen eerlijke politiek en vriendjespolitiek”

Foto: Mathijs Fiddelaers / SP

Een met zo’n vijftig mensen goed gevulde foyer van de Venrayse Schouwburg luisterde vrijdagavond 10 maart 2023 aandachtig naar onderzoeksjournalist Joep Dohmen, professor Paul Bovend’Eert en Marc van Caldenberg, fractievoorzitter van de SP in Provinciale Staten van Limburg. Zij spraken onder deskundige leiding van Mathijs Fiddelaers met elkaar en met het publiek over integriteit in de politiek, onder de titel ‘De grens tussen eerlijke politiek en vriendjespolitiek. Zowel de sprekers als het publiek – dat na de pauze de gelegenheid kreeg vragen te stellen en daar gretig gebruik van maakte - waren vol lof over de avond.

Lees verder
7 maart 2023

SP wenst sneller opheldering over deal "Californië BV"

Op 16 november 2022 stuurde de SP-fractie in Provinciale Staten van Limburg een brief met vragen over ontwikkelingen bij bedrijventerrein Greenport en de eventuele belangenverstrengeling bij een deal van Califiornië BV met haar (oud-)directeur. In december 2022 liet de verantwoordelijk gedeputeerde Satijn (VVD) weten dat de beantwoording van de vragen van de SP-fractie 40 dagen zou worden verdaagd, omdat nader onderzoek naar de deal meer tijd zou vragen. Vervolgens liet dezelfde gedeputeerde op 31 januari 2023 weten de beantwoording nogmaals - nu met 60 dagen - te verdagen. Op 4 maart 2023 verscheen vervolgens een artikel in De Limburger met als titel "Duistere miljoendeal bij Venlo: hoe kon de baas bijna 30 hectare grond kopen voor een vriendenprijs?" Alle reden voor de SP-fractie om een vervolgbrief te schrijven en aan te dringen op snellere beantwoording van de vragen. En tegelijkertijd maakt de SP van de gelegenheid gebruik om een aantal vervolgvragen te stellen (zie bijlage).

Lees verder
1 februari 2023

Doe 11 februari mee aan het Volksprotest tegen de hoge energiekosten

Foto: SP / SP

De SP organiseert op 11 februari een Volksprotest in verband met de hoge energierekeningen waar veel Nederlanders mee geconfronteerd worden. Vanuit Noord-Limburg rijdt een gratis bus naar Amsterdam. In de oproep voor het Volksprotest schrijft de SP: "Samen verlagen we de rekening en nationaliseren we onze energie. Onze energie hoort niet op de markt om winst mee te maken. Dit moet en kan anders!"

Lees verder
30 januari 2023

Antwoorden B&W op vragen over compensatie gedupeerden toeslagenaffaire

Foto: SP / SP

Via een brief stelde de SP Horst aan de Maas op 11 november 2022 vragen aan het College van B&W over wat er gebeurd is met de gelden die het rijk aan gemeenten beschikbaar heeft gesteld ten behoeve van de gedupeerden van de toeslagenaffaire (lees hier het artikel over de brief). Op 29 december 2022 stuurde B&W een brief aan de SP met de antwoorden. Maandag 30 januari kreeg de SP een mondelinge toelichting op de brief.

Lees verder
11 januari 2023

Gemeenteraad blijft doof voor oproep ruimhartiger tegemoet te komen aan mensen met problemen met energiekosten

Foto: Hans van de Beele / SP Horst aan de Maas

Dinsdag 10 januari 2023 maakte Michael Van Rengs gebruik van het burgerpodium om de gemeenteraad en het college van B&W op te roepen ruimhartiger te zijn in het toekennen van extra financiële ondersteuning voor mensen die de energierekening niet of nauwelijks kunnen betalen. Daarnaast vroeg hij B&W en raad om bij de woningbouwcorporaties aan te dringen op het versneld wegwerken van achterstallig onderhoud (waarbij isolatie van de woning voorop moet staan) én er in "Den Haag" op aan te dringen de energieleveranciers te nationaliseren.

Lees verder
14 december 2022

SP Voedselbankactie succesvol

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

Op zaterdag 3 december 2022 starte de SP een inzamelingsactie voor de Voedselbank. De actie liep tot woensdag 14 december. Wilma Kurvers, secretaris van de afdeling Horst aan de Maas, die de inzamelingsactie coördineerde, meldt dat de actie zeer succesvol is verlopen. Alle donateurs en natuurlijk de vrijwilligers die de 14 verzameldpunten in Horst aan de Maas bemensen, van harte bedankt!

Lees verder
26 november 2022

Acties in Den Haag, Horst en Sevenum vóór nationaliseren energieleveranciers

Foto: Gerard Timmermans / SP Horst aan de Maas

Mensen uit het hele land kwamen donderdag 10 november 2022 naar Den Haag om actie te voeren voor het nationaliseren van onze energie. En zaterdag 12  en 26 november 2022 stonden de vrijwilligers van de SP Horst aan de Maas in het centrum van Horst en Sevenum om handtekeningen te verzamelen onder de petitie, waarin geëist wordt om de energieleveranciers te nationaliseren.

Lees verder

Pagina's

U bent hier