h

Cultuur

2 mei 2023

SP pleit voor behoud oude boerderij D'n Crouwel in Sevenum

Foto: PB / SP Horst aan de Maas

De gemeente Horst aan de Maas heeft plannen om in Sevenum nieuwe woningen te bouwen aan de Krouwelstraat, waar de oude boerderij Krouwelstraat 4 (D’n Crouwel) staat. De SP Horst aan de Maas heeft – aansluitend bij omwonenden - een brief (zie bijlage) geschreven naar het gemeentebestuur, waar in de SP B&W en de gemeenteraad oproept deze historisch zeer belangrijke boerderij te bewaren voor Sevenum, voor de Sevenumse geschiedenis én voor het nageslacht!

Lees verder
26 april 2023

SP Jongeren organiseren filmavond: 19 mei in Venlo

Foto: SP Jongeren / SP Jongeren

Aangezien gezelligheid en de strijd voor een betere wereld hand in hand gaan organiseren SP Jongeren in Venlo op vrijdagavond 19 mei een gratis filmavond. Iedere jongere die niet langer wilt wachten op een betere wereld, maar hier samen met anderen voor de handen uit de mouwen wilt steken is welkom.

Lees verder
31 januari 2021

De bibliotheek van de toekomst in het Gasthoes?

Op 26 januari 2021 diende de SP een motie in om de wethouder te dwingen de verhuiskosten van de bibliotheek van haar huidige locatie (De Librije) naar Cultureel Centrum 't Gasthoês te vergoeden (lees hier het artikel over het indienen van die motie). Wat is er aan de hand?

Lees verder
23 januari 2021

Wethouder moet zich aan afspraken houden over bieb in Horst aan de Maas

Foto: - / -

De bibliotheek in Horst aan de Maas verkeert al jaren in financieel zwaar weer. En inmiddels zijn ook al twee vestigingen van de bieb (in Grubbenvorst en Sevenum) gesloten. Desondanks wil de wethouder koste wat kost dat de laatst overgebleven vestiging van de biliotheek - in de Librije - verhuist naar het Gasthoês. Iedereen die ooit verhuisd is, weet dat dit geld kost. Geld dat de bibliotheek niet heeft. Door personeel en directie zijn al veel bezuinigingen toegepast. Daarnaast zit de bibliotheek eigenlijk prima op haar huidige plek in de Librije.

Lees verder
15 januari 2021

B&W Horst aan de Maas wijst extra ondersteuning bieb en omroep af

In de eerste raadsvergadering van het nieuwe jaar 2021 - op 12 januari - werd de oproep van de SP om de bibliotheek en Omroep Horst aan de Maas extra ondersteuning te bieden bij de verhuizing naar het verbouwde Gasthoês behandeld. Wethouder Geurts (CDA) wees extra steun voor de bibliotheek af en de burgemeester deed hetzelfde wat betreft de steun aan Omroep Horst aan de Maas.

Lees verder
11 november 2020

Trivia, America en Meterik nog steeds onzeker over sportvoorziening

Foto: - / -

In de raadsvergadering van 10 november 2020 werd gesproken over een sporthal voor Hegelsom/America/Meterik. Een traject dat al een tijd loopt. De wethouder stelde voor om ruim 8.5 miljoen euro te investeren in een sporthal (onder andere ten behoeve van Voleybalclub Trivia Hegelsom) op het terrein van de Vonckel in Meterik, inclusief een "air dome" – een opblaasbare hal – voor de buitensport in de wintermaanden. Dat zou een goed voorstel kunnen zijn, maar er was geen goed plan en planning ontbrak.

Lees verder
26 mei 2020

Het belang van een volwaardige bibliotheek

De redactie van de website van de SP Horst aan de Maas vroeg Bart Cox -voorzitter van de SP- fractie in de gemeenteraad en bestuurslid - om een stukje te schrijven over de ontwikkelingen met de bioblitheek in Horst. Hieronder zijn verhaal.

Lees verder
22 april 2020

Gemeenteraad stemt in met SP-motie voor meer kunst in gemeentelijke accommodaties

Foto: Hans van de Beele / SP Horst aan de Maas

Op dinsdag 21 april 2020 is het kunst- en cultuurbeleid vastgesteld door de gemeenteraad van Horst aan de Maas. In het door B&W voorgestelde beleid is beschreven hoe de gemeente bijdraagt aan de ontwikkeling van kunst en cultuur. De SP reageerde kritisch.

Lees verder
2 maart 2020

Meten met twee maten?

Een groep enthousiaste wielersporters heeft het idee om een pumptrackbaan in onze gemeente te realiseren. Een pumptrackbaan is een parcours met allemaal heuvels en bochten waar, door middel van pumping (het door de knieën veren), geracet kan worden.

Lees verder
3 november 2019

SAAM of toch alleen?

Foto: - / RKSV Meterik

Enkele weken geleden namen enkele bezorgde leden van Voetbalvereniging America contact op met de SP. Ze voelden zich in de steek gelaten door wethouder Han Geurts (CDA) en wilden praten over wat er nog te doen viel. Wat was er aan de hand?

Lees verder

Pagina's

U bent hier