h

SP Gezondduurprijs 2023 voor Stichting Natuur & Jeugd Horst aan de Maas

1 mei 2023

SP Gezondduurprijs 2023 voor Stichting Natuur & Jeugd Horst aan de Maas

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

Maandag 1 mei 2023 heeft de SP Horst aan de Maas de zogeheten ‘Gezondduurprijs’ voor het derde jaar op rij uitgereikt. De prijs is een blijk van waardering die wordt gegeven op de Dag van de Arbeid aan een persoon, vereniging, instelling of bedrijf met de permanente blik op en inzet voor gezondheid en duurzaamheid. Dit jaar viel die eer aan de Stichting Natuur & Jeugd te beurt.

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas
Onder het genot van een kopje koffie en een stukje vlaai werd de prijs uitgereikt aan vertegenwoordigers van Natuur & Jeugd. Hans Hagens richtte het woord tot de groep namens de SP. Als locatie was het bosje aan de Weltersweide/Westsingel gekozen waar de stichting groenonderhoud pleegt en een leertuin en –bos heeft aangelegd.

‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’, zo luidt een bekend gezegde. Dat brengen de vrijwilligers van Natuur & Jeugd in de praktijk. Met hun stichting brengen ze hun enthousiasme voor de natuur en alles wat er leeft over aan de jeugd, met name de schooljeugd. Uiteindelijk willen we allemaal werken aan een mooier, gezonder en duurzamer Horst aan de Maas.

Eerder is de Gezondduurprijs uitgereikt aan vereniging Behoud de Parel (2021) en aan De Groengroep Sevenum (2022).

U bent hier