h

"SP Gezondduurprijs" uitgereikt aan Vereniging Behoud de Parel uit Grubbenvorst.

1 mei 2021

"SP Gezondduurprijs" uitgereikt aan Vereniging Behoud de Parel uit Grubbenvorst.

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

Zaterdag 1 mei is de SP Horst aan de Maas gestart met een jaarlijkse traditie door het instellen van de zogeheten ‘Gezondduurprijs’. Een blijk van waardering uitgereikt op de Dag van de Arbeid aan een persoon, vereniging, instelling of bedrijf met de permanente blik op en inzet voor gezondheid en duurzaamheid.

Het bestuur van de SP Horst aan de Maas heeft met de Vereniging Behoud de Parel een waardige winnaar van de 1e keer dat deze prijs uitgereikt wordt. Namens het SP-bestuur gaf Michael Van Rengs een mooi betoog waarom Behoud de Parel de prijs verdient (zie bijlage) en vervolgens kreeg de voorzitter van de vereniging, André Vollenberg, de cheque ter waarde van 100 euro uitgereikt.

De vereniging staat volgens de SP al sinds jaar en dag paraat voor zowel de gezondheid als de duurzaamheid van de leefomgeving van eerst vooral Grubbenvorst, maar gaandeweg ook voor heel Horst aan de Maas. Soms reikt de vereniging verder dan de gemeentegrens. Behoud de Parel zet zich in om de wildgroei aan belastende plannen die een enorme aanslag plegen op de leefbaarheid tegen te gaan en de achteruitgang in leefbaarheid die daar het gevolg van is af te remmen. Op z'n minst wil Behoud de Parel de overlast van de nu geplande bedrijven voor Horst aan de Maas in het algemeen en Grubbenvorst in het bijzonder tot een minimum beperken. Niet alleen door middel van acties, petities en juridische procedures, maar ook via het lanceren van een muzikale CD met strijdliederen om mensen bewust te maken van de problematiek heeft behoud de parel haar stempel in de tijd weten te drukken. En vooral niet vergeten, onlangs is er zelfs een meetinstrumentarium ontwikkeld om de uitstoot van fijn stof te meten zodat zichtbaar wordt hoe de leefomgeving aangetast wordt. Vooral de vasthoudendheid van de vereniging dwingt respect af.

U bent hier