h

Start actie voor huurverlaging voor alle huurders

7 maart 2021

Start actie voor huurverlaging voor alle huurders

Foto: SP / SP

Op 5 maart 2021 voerde de SP actie door het hele land voor huurverlaging voor alle huurders. Ook in Horst aan de Maas. Bij woningcoöperaties, commerciële verhuurder sen particuliere huurders werde zogenaamde "makelaarsborden" tegen de ruit geplakt. Met als tekst: "Succes: huurbevriezing - Volgende stap: Huurverlaging voor alle huurders". Met deze actie is de eerste stap voor de strijd om huurverlaging gezet.

Foto: Paul Geurts / SP Horst aan de Maas
Na het succes van de huurbevriezing in de sociale sector in 2021 besloot de SP op 5 maart een actie voor huurverlaging voor alle huurders te starten. Bij zo'n 200 kantoren van verhuurders overal in Nederland en bij veel huurders werden de actieborden aangeplakt. De boodschap was duidelijk. Na de huurbevriezing in de sociale sector is het tijd
voor ‘de volgende stap’: huurverlaging voor alle huurders.

Dit is het begin van de strijd voor een eerlijk Volkshuisvestingstelsel, met fatsoenlijke en betaalbare woningen voor iedereen. De huren moeten omlaag, de bestaande woningen moeten fatsoenlijk worden opgeknapt en er moeten honderdduizenden woningen worden bijgebouwd. Dat kan alleen met een sterke en groeiende beweging van huurders en woningzoekenden. Acties als deze wil de SP in de toekomst vaker doen, óók in Horst aan de Maas en daar hebben we meer mensen voor nodig.

Help jij mee de beweging groter te maken? Vraag je vrienden, familie,
buren en collega’s zich aan te sluiten via SP.nl/stopdehuurverhoging.

U bent hier