h

Dorpsraad Tienray samen met SP Horst aan de Maas in actie tegen overbodig vrachtverkeer

20 november 2010

Dorpsraad Tienray samen met SP Horst aan de Maas in actie tegen overbodig vrachtverkeer

Al jaren klagen de inwoners van Tienray terecht over het vele vrachtverkeer dat dagelijks dwars door de kern van hun dorp rijdt. Veel vrachtverkeer is overbodig omdat het hier voornamelijk geen bestemmingsverkeer betreft en er veiligere routes zijn voor dit verkeer om naar de plaats van bestemming te komen. Tijd om in actie te komen en in gesprek te gaan met de chauffeurs.

De straten in Tienray zijn er niet op gebouwd om zoveel zwaar en groot vrachtverkeer te verwerken. De in de loop der jaren toegenomen verkeersdrukte levert gevaarlijke situaties op. Met name op de tijdstippen dat scholieren daar fietsen houden de inwoners van Tienray hun hart vast. Tot nu toe gaat het altijd net goed, maar de dorpsraad wil actie voeren voordat het te laat is en niet pas nadien. De SP Horst aan de Maas is op de hoogte van de problematiek en steunt deze actie.

Aangezien er hier op de N554 geen verbodsbepaling is voor vrachtverkeer, zal men het moeten hebben van de goodwill van vrachtwagenchauffeurs en hun bedrijven. De bedoeling is dan ook dat de chauffeurs op vrijdagochtend 26 november 2010 door leden van dorpsraad Tienray en leden van de SP, worden aangesproken en verzocht om alternatieve routes te nemen. Tevens zullen de betreffende transportbedrijven nadien worden aangeschreven.

Ter compensatie voor het korte oponthoud kunnen de vrachtwagenchauffeurs een kleinigheidje tegemoet zien.

U bent hier