h

Wonen Limburg bedenkt zich en draait huurverhoging flats terug. Terecht!

5 november 2022

Wonen Limburg bedenkt zich en draait huurverhoging flats terug. Terecht!

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

De bewoners van de maisonettes aan de Prinses Marijkestraat in Horst kregen eind september het bericht dat hun blokken gesloopt gaan worden. Ondertussen bleef de huurverhoging staan waar de bewoners bezwaren tegen ingediend hadden. Maar onlangs kregen de huurders te horen dat de huurverhoging tóch niet door ging. Hun actie tegen de huurverhoging, ondersteund door de SP, heeft alsnog succes gehad.

Het bericht dat de woningen gesloopt zouden worden viel de huurders niet helemaal koud op hun ‘dak’. Men had er wel al een beetje rekening mee gehouden. Alleen duurde het wel een aantal jaren vóór het besluit definitief  werd genomen. De woningen waren ondertussen wel dringend aan ingrijpend onderhoud toe. Maatregelen om onder andere tocht en schimmel tegen te gaan en energiebesparing te realiseren bleven uit. Ondertussen besloot Wonen Limburg per 1 juli jl. tóch de huren - ook voor deze flats - te verhogen. De bewoners hebben daar bezwaar tegen ingediend. Maar de procedure werd door Wonen Limburg niet goed afgehandeld. De bezwaarschriften werden te laat ingediend en daarom niet in behandeling genomen door de huurcommissie.

De SP Horst aan de Maas, die de bewoners het laatste jaar heeft ondersteund bij hun communicatie met Wonen Limburg – vond dat de wooncorporatie er wel heel makkelijk vanaf kwam met een boete van € 300. Terwijl er door de bewoners elke maand € 11 meer betaald moest worden als gevolg van de huurverhoging. Totaal ongepast en de SP had er eigenlijk maar één woord voor: ‘schandalig!’

Maar de inspanningen van de SP en de bewoners zijn niet voor niets geweest, want Wonen Limburg heeft haar besluit om voor deze bewoners de huur te verhogen teruggedraaid. Een aantal dagen geleden kregen ze bericht dat er is besloten met terugwerkende kracht de verhoging ongedaan te maken. Ook daarvan zegt de SP met één woord: ‘terecht!’

In de tussentijd breken er wel spannende tijden aan voor de bewoners, want ze moeten uit gaan kijken naar al dan niet tijdelijke woonruimte elders in verband met de aangekondigde sloop van hun flats.

Reactie toevoegen

U bent hier