h

Ook koopkrachtactie in Sevenum succesvol

10 september 2022

Ook koopkrachtactie in Sevenum succesvol

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

Zaterdag 27 augustus 2022 voerde de SP Horst aan de Maas in het centrum van Horst actie voor snelle maatregelen om de koopkracht van Nederlanders te verbeteren. Die actie was zeer succesvol. Zaterdag 10 september 2022 stonden de actievoerende SP'ers in het centrum van Sevenum, in het winkelcentrum. En ook in Sevenum was de actie succesvol.

Het kabinet Rutte wil pas voor 2023 maatregelen te nemen om de lasten voor mensen te verlagen. Maar er zitten nu al heel veel mensen in de knel en daar komen er steds meer bij. Dus er moeten nu maatregelen komen! Vandaar de actie van de SP, die ook in Sevenum veel instemming ontmoette. Zo'n 43 mensen wilden graag een boodschap aan Rutte sturen over hoe zij denken over zijn besluit pas volgend jaar maatregelen te nemen. Zo schreef een mevrouw dat de salarissen zo snel mogelijk omhoog moeten, zodat niemand armoede heeft. De allerlaatste boodschap - van de 112 boodschappen die in Horst en Sevenum zijn opgehaald - betrof de mededeling aan Rutte, dat hij er voor moet zorgen dat de gewone man en vrouw de rekeningen moeten kunnen betalen.

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas
Deze boodschappen en de vele andere boodschappen op de boodschappenlijst aan Rutte worden op zaterdag 17 september (start 13.00 uur) op de Koemarkt (nabij het NS-station) in Den Haag symbolisch overhandigd. Dan vindt het "Prinsjesdagprotest" plaats. De dinsdag na deze dag is het namelijk Prinsjesdag en dan maakt de koning bekend welke maatregelen er genomen worden om de koopkracht van de burgers te verbeteren. Vanuit Horst aan de Maas gaat een delegatie van zes mensen naar Den Haag om mee te protesteren. Mensen die ook mee willen protesteren en zich aan willen sluiten bij de delegatie uit Horst aan de Maas in Den Haag kunnen dat vóór donderdag 15 september doorgeven via een emailbericht aan "horstaandemaas@sp.nl" (met als onderwerp: "Ik ga mee naar het Prinsjesdagprotest in Den Haag"). Zij krijgen dan zo spoedig mogelijk bericht hoe de reis naar Den Haag is geregeld.

Reactie toevoegen

U bent hier