h

Kamerlid en SP-fractievoorzitter in PS bezoeken Horst aan de Maas in verband met arbeidsmigranten

11 maart 2022

Kamerlid en SP-fractievoorzitter in PS bezoeken Horst aan de Maas in verband met arbeidsmigranten

Op maandagmiddag 14 maart 2022 bezoeken Bart van Kent (lid van de Tweede Kamer voor de SP) en Marc van Caldenberg (voorzitter van de SP-fractie in Provinciale Staten van Limburg) Horst aan de Maas om zich te laten informeren over de gevolgen van arbeidsmigratie. Beiden komen op uitnodiging van de Werkgroep Huisvesting Arbeidsmigranten uit Horst aan de Maas.

Foto: SP / SP
Van Kent (foto links) en Van Caldenberg (foto hieronder) maken een tour door de gemeente, waarbij ze de plekken waar arbeidsmigranten zijn gehuisvest bekijken en waar mogelijk ook bezoeken. Ter plekke gaan zij tevens in gesprek met omwonenden.

Na de tour gaan de twee parlementariërs – onder het genot van een maaltijd – in gesprek met de leden van de werkgroep, die hen zullen informeren over het onlangs

Foto: Provincie Limburg / Provincie Limburg
gepubliceerde rapport “Hoe denkt Horst aan de Maas over arbeidsmigranten”, de manier waarop de gemeente omgaat met omwonenden van huisvestingslocaties, de handhaving in de gemeente, het fenomeen “omgevingsdialoog” en de resultaten van die “dialogen” tot nu toe en meer in het algemeen het beleid van de gemeente ten aanzien van de huisvesting van Arbeidsmigranten.

Ook zal zeker aan de orde komen dat er een grote concentratie van arbeidsmigranten verblijft in Horst aan de Maas, zowel in de wijken en dorpen, als in het buitengebied en de prognoses van provinciaal onderzoek dat binnen tien jaar een kwart van de bevolking van Horst aan de Maas bestaat uit arbeidsmigranten.

Reactie toevoegen

U bent hier