h

Mariet Roelofs volgt Aniet Fonteyne op in gemeenteraad

29 juli 2021

Mariet Roelofs volgt Aniet Fonteyne op in gemeenteraad

Foto: Hans van de Beele / SP Horst aan de Maas

Mariet Roelofs (juli 1958) gaat Aniet Fonteyne opvolgen in de gemeenteraad van Horst aan de Maas. De raadszetel kwam vrij na het overlijden van Aniet (lees hier het bericht over het overlijden van Aniet Fonteyne).

Mariet Roelofs uit America is niet onbekend met het gemeenteraadswerk. Zij maakte eerder al - in de periode 2014/2018 - deel uit van de gemeenteraad en sinds 2018 was Mariet burgerraadslid voor de SP.

Mariet Roelofs is als gespecialiseerd begeleidster actief in de psychiatrie. In de gemeenteraad zal zij zich onder andere in gaan zetten voor de "zorg". In een eerder interview met Mariet zei ze: "De gezondheidszorg blijft in beweging en de zorgverzekeraar blijkt een steeds grotere invloed te hebben op besluiten. Het is belangrijk dat wij in de maatschappij en de politiek een oogje in het zeil blijven houden. Opkomen voor de mensen die hulp nodig hebben, vind ik erg belangrijk. Net als faciliteiten op kleinere dorpen in de gemeente. Daarbij zijn de verkeersveiligheid en de betaalbare woningen ook belangrijke items. Het is gewoon belangrijk dat faciliteiten kort bij de mensen te vinden zijn, waardoor de leefbaarheid van de dorpen overeind blijft".

In America heeft Mariet zich onder andere beziggehouden met de (geluids)overlast die de spoorlijn door America veroorzaakt voor de omwonenden (lees hier een artikel over de acties tegen de overlast). Mede door haar inspanningen wordt er gekeken naar mogelijkheden om de overlast weg te nemen of in ieder geval te verminderen.

Mariet wordt in de gemeenteraadsvergadering van 21 september a.s. geïnstalleerd als raadslid.

Reactie toevoegen

U bent hier