h

Aanpak overlast treinen langs spoor Sevenum, Hegelsom, America en Griendtsveen

16 juli 2017

Aanpak overlast treinen langs spoor Sevenum, Hegelsom, America en Griendtsveen

Foto: - / -

Maandag 3 oktober 2016 presenteerde de SP Horst aan de Maas in Café Boëms Jeu een rapport over de overlast van de treinen op het spoor, die inwoners van America ervaren. Het rapport is gebaseerd op onderzoek in de maanden daarvoor. Bijna een jaar later, op donderdag 13 juli jl.,  gingen de Americanen met de wethouder in gesprek over de overlast en hoe die weg te nemen.

Op uitnodiging van de gemeente Horst aan de Maas werd de informatieavond georganiseerd over de overlast van de spoorwegen in de gemeente. Geluid en trillingen bezorgen mensen die in de buurt van de spoorweg wonen (Sevenum, Hegelsom, America en Griendtsveen) veel overlast. De informatieavond – georganiseerd op aandringen van de SP – was bedoeld om samen met de bewoners tot een goede oplossing te komen.

De bewoners die aanwezig waren op deze avond waren tevreden over de informatie die verstrekt werd: informatie over de juridisch aspecten en de technische mogelijkheden, uitleg over het rapport van SRO (Stedenbouw, Ruimtelijke ordening en Ontwikkelingsmanagement), inzage in de uitslag van de onderzoeken per woning en de voorstellen van ProRail en de gemeente over hoe de overlast weg te nemen. De voorgestelde aanpassingen betreffen het toepassen van raildempers en geluidsschermen.

Iedereen kan tot 1 september 2017 reageren op de voorliggende voorstellen. In september volgt dan een vervolgbijeenkomst. Ook de vertegenwoordigers van de SP – die tevreden zijn over de tot nu toe bereikte resultaten – zullen bij die bijeenkomst aanwezig zijn.

De SP in een commentaar bij monde van Mariet Roelofs (raadslid voor de SP) en Michael van Rengs (voorzitter SP Horst aan de Maas): ”We zijn er nog niet, maar de eerste stap is gezet. We zullen de ontwikkelingen nauwgezet blijven volgen. Als mensen nog vragen of opmerkingen hebben over dit onderwerp, dan horen we die graag. De bewoners kunnen ons rechtstreeks benaderen”.

U bent hier