h

Voltallige gemeenteraad Horst aan de Maas stemt in met voorstel SP en CDA over zorgbuurthuizen

24 maart 2021

Voltallige gemeenteraad Horst aan de Maas stemt in met voorstel SP en CDA over zorgbuurthuizen

Foto: Hans van de Beele / SP Horst aan de Maas

Op dinsdag 23 maart 2021 heeft de gemeenteraad van Horst aan de Maas unaniem de motie van SP en CDA ondersteund om een onderzoek te doen naar de mogelijkheden voor de realisatie van zorgbuurthuizen in alle dorpen en wijken van de gemeente (lees hier meer over het voorstel van SP en CDA). De motie - een initiatief van SP-raadslid Aniet Fonteyne, daarbij geïnspireerd door de voorstellen van de SP in de Tweede Kamer (lees hier een artikel over het initiatief van de SP) - is erop gericht dat het college van B&W samen met de gemeente Venray dat onderzoek uitvoert en de gemeenteraad over de resultaten van dat onderzoek vóór 1 juli 2021 informeert.

Hoewel wethouder Bouten (PvdA) waarschuwde dat het realiseren van zorgbuurthuizen niet de oplossing was voor alle problemen (wat overigens ook niemand beweerd had; red.) en dat de gemeente al heel veel deed voor ouderen (wat niemand ontkende; red.) kon hij zich toch vinden in de motie van SP en CDA. Hij realiseerde zich dat de gemeente met betrekking tot de zorg voor ouderen in Horst aan de Maas voor grote uitdagingen staat. Alle reden om daar in het in april 2021 in de gemeenteraad te bespreken "Masterplan Wonen" extra aandacht aan te besteden. De woordvoerders van de SP en het CDA pleitten er in dat kader voor om plannen voor de realisatie van zorgbuurthuizen ook mee te nemen in dat Masterplan Wonen.

Bouten stelde dat er eerst gekeken moest worden naar wát er op wélke plek nodig zou zijn voor de ouderen om vervolgens te kijken hoe in dat kader om te gaan met de realisatie van zorgbuurthuizen. In die zin wilde Bouten de motie graag uitvoeren. SP en CDA vonden vervolgens de gehele raad achter zich in het voorstel samen met Venray en waar mogelijk andere gemeenten in de regio te zoeken naar mogelijkheden om zorgbuurthuizen te realiseren.

U bent hier