h

Posters 'Behoud de Parel en '' Comité ’t zwembad mót bliêve' roepen veel reacties op

17 maart 2018

Posters 'Behoud de Parel en '' Comité ’t zwembad mót bliêve' roepen veel reacties op

Zowel vereniging Behoud de Parel als het comité ’t Zwembad mót Bliêve hebben een poster uitgebracht, waarin ze aangeven welke partijen hun standpunten deelden en welke partijen niet. Die posters hebben inmiddels veel stof doen opwaaien. En dat was precies de bedoeling van die twee organisaties!

Poster Behoud de Parel
De poster van Behoud de Parel toont de SP en D66/GL als de partijen die de standpunten van Behoud de Parel ook in de gemeenteraad hebben ondersteund. De poster is de uitkomst van een onderzoek van behoud de Parel naar de verkiezingsprogramma’s, het stemgedrag en de uitingen in de media van de partijen die mee doen aan de verkiezingen. Hier kunt u lezen hoe die poster tot stand is gekomen.

Nadat het onderzoek gepubliceerd is op de website van Behoud de Parel en daar op gewezen is in een artikel in de Hallo en Mededelingen is de site erg vaak bezocht, zo blijkt uit mededelingen van Behoud de Parel. De bezoekersaantallen zijn verdubbeld, vanaf de donderdag na publicatie in de Hallo en Mededelingen. Vooral de verkiezingspagina’s zijn druk bezocht en mensen hebben de tijd genomen het onderzoek door te lezen. De bezoekers aan de site van Behoud de Parel komen hoofdzakelijk (95%) uit de regio Horst aan de Maas. Kiezers willen zich kennelijk goed informeren.

Poster comité ’t Zwembad mót Bliêve
De poster van comité ’t Zwembad mót Bliêve is ook aangeslagen. Nadat het CDA de posters van het comité van de verkiezingsborden hadden getrokken ontstond er ook nog enige commotie op facebook. Het CDA in de persoon van John Jenniskens (raadskandidaat uit Grubbenvorst) haalde uit naar het comité. Jenniskens  schreef “dat hij het geheel respectloos vond dat 'De Berkel mot bliêve'- posters over posters van zijn partij waren geplakt. Je mag van elkaars mening verschillen, maar dat moet met respect voor elkaar gebeuren”. Jenniskens kreeg veel bijval van andere CDA-ers. Totdat Bart Bertrams, lijsttrekker van Essentie, reageerde met een opsomming van gezamenlijke afspraken over het beplakken van de borden. Met afgesproken maximale maten van posters en de hoeveelheid posters van één partij op een bord. Hij gaf aan dat ook het CDA dit mee afgesproken heeft. En hij schreef dat op de foto’s die John Jenniskens erbij gevoegd had, duidelijk te zien was dat het CDA zich hier niet aan gehouden had en dat er daardoor minder plaats was voor andere posters (zie ook eerder artikel op deze site). Er werd daarna heel wat op en neer geschreven door Jenniskens en Bertrams. Totdat Jenniskens aangaf dat ze dit beter een keer persoonlijk verder konden uitpraten. En het verhaal werd schielijk door Jenniskens van Facebook gehaald…

Eén minpuntje
Bij alle aandacht voor de posters van Behoud de Parel en het comité voor behoud van De Berkel  was er nog één minpuntje. D66/GL gebruiken het onderzoek en de posters om de kiezers  te melden dat Behoud de Parel en het comité gezegd hebben dat de mensen op D66/Groen Links moeten stemmen. Dat klopt niet!. Dat  is net zo iets als dat de consumentenbond iets test en een van de best geteste dan claimt de beste uit de test te zijn. Niet zo netjes. Het is dan de halve waarheid. Immers ook de SP heeft haar bijdrage geleverd aan de strijd van Behoud de Parel en het comité. Sterker nog. De SP stond bij beide organisaties aan de wieg!

Leugen D66/GL
De opmerking van D66/GL in een verkiezingsadvertentie  in Mededelingen (het weekblad van Grubbenvorst) dat de SP aanvankelijk vóór sloop van het zwembad zou zijn en vóór nieuwbouw is een leugen die we van een partij waarmee de SP in de afgelopen raadsperiode intensief mee heeft samengewerkt niet verwachtten. "Verbazingwekkend en teleurstellend. Dat hadden we van die partij eerlijk gezegd niet verwacht”, stelt Paul Geurts, bestuurslid van de SP Horst aan de Maas en raadskandidaat voor die partij. “Kennelijk laat D66/GL zich ook meeslepen in dit soort onverkwikkelijkheden, als de eindstreep nadert”. Je kunt er verder weinig tegen doen…”, aldus Geurts.

Na overleg van de SP met D66/Gl heeft de laatste een verklaring opgesteld, die als volgt luidt: "D66/GL en de SP hebben de afgelopen jaren veelvuldig en goed samengewerkt op enkele dossiers die belangrijk zijn in Horst aan de Maas. Klevar, de komst van het NGB en de verbetering van de luchtkwaliteit in de regio. Een ander dossier waarin SP en D66/GL samen hebben opgetrokken is zwembad De Berkel. Beide partijen zijn altijd voorstander geweest van behoud van het bad en tegen de komst van een nieuw bad op Afslag 10 omdat ze dit zien als kapitaalsvernietiging, recreatief zwemmen willen behouden en hier te weinig mogelijkheden voor zien in een nieuw bad, en ze de kosten voor een nieuw bad veel te hoog vinden, terwijl we een uitstekend bad hebben.

Ook de komende vier jaar zullen SP en D66/GL elkaar kunnen vinden op het standpunt over het zwembad de Berkel: behoud het bad, investeer de miljoenen die nodig zouden zijn voor een nieuw bad in iets waar de hele gemeenschap van Horst aan de Maas baat bij heeft". Met deze verklaring is voor de SP de lucht geklaard.

U bent hier