h

Poster-soap

11 maart 2018

Poster-soap

Donderdag kondigde comité ’t  zwembad mót bliêve aan dat zij een postercampagne ging houden waarin duidelijk gemaakt werd wie vóór het behoud van zwembad De Berkel zijn, zoals bijvoorbeeld de SP, en wie voor een nieuw maar sober wedstrijdbad zijn in de Kasteelse Bossen, zoals bijvoorbeeld CDA en PvdA.

Vrijdag gingen de plakploegen van het comité op pad. Probleem was dat enkele partijen (m.n. CDA en PvdA) dachten dat de verkiezingsborden er speciaal voor hen staan. Naast een grote poster plakten deze partijen de borden vol met posters van lokale kandidaten. Dat betekende dat de posters van het comité in een aantal gevallen over één van de posters van die partijen terecht kwamen.

Foto: Comité 't zwembad mót bliêve / Comité 't zwembad mót bliêve

Kennelijk schoot dat in het verkeerde keelgat van met name het CDA. De partij ging alle verkiezingsborden af en trok de posters van het comité van de borden. En plakte daar de poster van het CDA voor in de plaats. Eén van de CDA-kandidaten werd op heterdaad betrapt bij zijn destructieve actie. Daar op aangesproken stelde hij dat de borden exclusief bedoeld zouden zijn voor “politieke partijen”.  Daar kennelijk in het bijzonder  het CDA mee bedoelend.

De situatie lijkt op vorige verkiezingen. Vereniging Behoud de Parel had langs de A73 een groot spandoek geplaatst met de tekst “Gezondheid Eerst!”. Daarmee doelde de vereniging op de plannen voor een giga varkens- en kippenstal in Grubbenvorst. Onder leiding van CDA-burgemeester Van Rooij werd de vereniging juridisch gedwongen het spandoek te verwijderen. Het spandoek zou het verkeer afleiden en daarmee gevaarlijk zijn. Dat het spandoek – vanwege het thema – tegen het zere been van het CDA (dat vóór de gigastallen is) was, werd er niet bij gezegd. Dat de officieel aangevoerde reden voor verwijdering nep was, bleek uiteindelijk toen het CDA bij de verkiezingen pontificaal een grote poster van één vaan haar kandidaten langs de A73 plaatste.

Kennelijk redeneert het CDA in Horst aan de Maas vanuit het principe “alle dieren zijn gelijk, maar wij zijn iets gelijker dan de andere dieren” (naar Animal Farm).

U bent hier