h

Zwembad in Horst – deel 2

4 september 2015

Zwembad in Horst – deel 2

Afgelopen woensdag is er in het Gasthoes een bijeenkomst geweest over de toekomst van het zwemmen in Horst. Er zijn drie varianten: een zwembad op het Floriade terrein, de huidige Berkel, en een nieuw zwembad, College, ergens in Horst, en niet per se in de Horster Sportzone waar de raad nog geen beslissing over heeft genomen. De eerste variant is voor de SP geen optie: het onderzoek naar de Floriade variant is niet voor niets uitgevoerd, en de conclusies waren helder.

Voor de SP staat als een paal boven water dat er een goede zwemvoorziening in Horst moet blijven, dus er zijn slechts twee opties. De SP vindt het belangrijk dat alle gebruikers worden meegenomen in dit keuzeproces, HZPC, maar ook de recreatieve gebruikers, zoals ouders met kinderen, en ouderen. Voor al deze groepen moet zwemmen mogelijk zijn en blijven. En we moeten de kans grijpen om het schoolzwemmen weer in te voeren.

We hopen dat het College ondertussen ook eens alle financiële informatie over de beide varianten op tafel heeft gelegd. We hebben hier al herhaaldelijk naar gevraagd, maar hebben nog steeds niets ont-vangen. Ook deze informatie is voor ons belangrijk bij de afweging.

Voor de SP zijn en blijven de volgende zaken voor het huidige of nieuwe zwembad belangrijk: bereik-baarheid, betaalbaarheid voor de gebruikers, behoud van de werkgelegenheid, betaalbaarheid voor de samenleving. Verder mag het zwembad met de ervaringen van Venray in het achterhoofd, zeker geen private eigenaar krijgen, gelukkig vindt HZPC dit ook.

Het zwembad is en blijft een gemeenschapsvoorziening.

(Eerdere artikel op deze site: https://horstaandemaas.sp.nl/nieuws/2015/06/zwembad-in-horst

U bent hier