h

Dorpsraad Grubbenvorst maakt balans op: welke standpunten hebben de partijen in Horst aan de Maas de afgelopen jaren ingenomen?

18 november 2009

Dorpsraad Grubbenvorst maakt balans op: welke standpunten hebben de partijen in Horst aan de Maas de afgelopen jaren ingenomen?

De Dorpsraad Grubbenvorst heeft aan de hand van een tiental voor het dorp belangrijke ‘projecten’ een overzicht gemaakt van de standpunten van de verschillende politieke partijen die op dit moment zitting hebben in de gemeenteraad van Horst aan de Maas.
Open gebied in Horst aan de Maas
De SP komt in de vergelijkingen met de andere partijen positief naar voren, uitgaande van het standpunt van de Dorpsraad Grubbenvorst zelf.

Het overzicht is voorgelegd aan alle betrokken politieke partijen van Horst aan de Maas en hen is om hun reactie gevraagd. Alle 4 partijen hebben hier positief op gereageerd. De partijen die nu ook deelnemen aan de verkiezingen(Essentie, met daarin opgenomen de VVD-raadsleden van Horst aan de Maas, en D66) zijn niet gevraagd, aangezien het hier gaat om de ontwikkelingen rond Grubbenvorst van de afgelopen raadsperiode.

De projecten die in het overzicht (zie bijlage) aan de orde komen zijn achtereenvolgens de Centrumontwikkeling, de winkels bij de Boerenbond, het Nieuw Gemengd Bedrijf, het huidige Klavertje 4 en Tradeport, de verbindingsweg A67/A73 (Greenportlane), de Centrale Zandverwerkingsinstallatie (CVI), de zogenaamde ´Knip´ in de Venloseweg, de uitbreiding van accomodaties, de verplaatsing van het verenigingsleven en de ontwikkeling van woningbouw.

Conclusie
De Dorpsraad Grubbenvorst laat het trekken van conlusies naar aanleiding van haar overzicht over aan de inwoners van Grubbenvorst. Met betrekking tot de SP wordt wel duidelijk dat zij vasthoudend is in het bestrijden van de aantasting van de leefbaarheid van Grubbenvorst en dat zij vaak onderzoek doet onder de bevolking van Grubbenvorst. Die onderzoeken leidden er onder andere toe dat de mening van de SP wel eens afwijkt van de mening van de Dorpsraad, zo komt ook naar voren uit het overzicht. Maar in het algemeen blijken de opvattingen van de Dorpsraad en de SP bij veel projecten over een te komen. Het meest uitdrukkelijk komt dat tot uiting bij de opvattingen met betrekking tot het Nieuw Gemengd Bedrijf.

Waar de SP afwijzend blijft staan tegenover de komst van de centrale verwerkingscentrale (CVI) zegt de Dorpsraad nu, voor te zijn, waar ze eerder forse bezwaren hadden tegen de komst. Ze zijn nu voor, mits de gelden, die vrij komen via het CVI, in Grubbenvorst besteedt worden ten behoeve van een (sport)accommodatie.

Het overzicht van de Dorpsraad van Grubbenvorst kunt u hier donwloaden.

U bent hier