h

Veel steun voor SP-actie tegen verkoop Essent

25 januari 2009

Veel steun voor SP-actie tegen verkoop Essent

Onder de titel "Essent verkopen? Ze zijn nuts!' voert de SP actie, om de verkoop van Essent tegen te gaan.
De actie is onlangs van start gegaan. In Thorn werd gedemonstreerd en ook in Horst blijkt de actie veel steun te ontmoeten.

Demonstratie in Thorn

Donderdagavond 22 januari 2009 vond in Thorn een informatiebijeenkomst over Essent plaats voor provinciale en lokale bestuurders. De aanwezigen werden opgewacht door bijna 25 SP’ers met pamfletten en een spandoek. Met laser werd een boodschap op de muur van het congrescentrum geprojecteerd.

De komende weken gaan de Limburgse afdelingen van de SP de straat op en de buurten in met folders en handtekeningenlijsten om te knokken tegen de uitverkoop van Essent. In Horst stonden de SP-ers zaterdag 24 januari al op het Lambertusplein.

Veel reacties in Horst
Binnen een uur lieten zo'n 50 voorbijgangers zaterdagmorgen in Horst-centrum duidelijk merken het niet eens te zijn met de plannen. In de meeste gevallen werd er uitgebreid van mening gewisseld, voorafgaande aan het zetten van een handtekening. De SP-leden van de afdeling Horst aan de Maas waren zeer te spreken over de reacties.

Caravan
De actie van de SP trok des te meer aandacht, omdat de nieuwe aanschaf - een SP-caravan - meegenomen was.

De caravan trok veel bekijks en bood de mogelijkheid om - binnen - rustig met mensen in gesprek te gaan. De komende weken gaat de caravan mee op een tour langs de (huidige en de toekomstige) kernen van Horst aan de Maas.

Lees hier het artikel in Dagblad de Limburger over de bijeenkomst in Thorn, waar de SP Limburg actie voerde tegen de verkoop van Essent.

U bent hier