h

SP stuurt brief naar aanleiding van initiatief Peelbergen.

25 november 2008

SP stuurt brief naar aanleiding van initiatief Peelbergen.

In verschillende raadsvergaderingen wordt er gesproken over het bestemmingsplan Peelbergen. Het gebied dat zich uitstrekt langs de Middenpeelweg vanaf de Schatberg tot America moet volgens de gemeentebesturen van Horst aan de Maas en Sevenum op termijn een toeristisch-recreatief 'bedrijventerrein" worden. Hierbij ligt de taak van de gemeente Sevenum met name in de toeristische attracties en die van de gemeente Horst aan de Maas in natuur- en landschapsontwikkeling in het kader van rood voor groen (d.w.z. het bouwen van landhuizen in het groen). Diverse ideëen hebben nog niet geleid tot concrete projecten. Nu ligt er weer een initiatief, maar de gemeente Horst aan de Maas lijkt niet mee te willen werken. Reden voor de SP om vragen te stellen aan het college van B&W van Horst aan de Maas.

De afgelopen jaren zijn diverse projecten aanvankelijk met enthousiasme opgepakt, maar nooit tot concrete uitwerking gekomen. Om uiteenlopende redenen.  de actievoerders overhandigen hier een verklaring aan wethouder Dings van SevenumHet Chinapark, de Indycarbaan, het project Rood voor Groen. Het zijn enkele voorbeelden van projecten die met vage plannen en mogelijk nog vagere financiële en personele onderbouwing werden gepresenteerd. De SP heeft bij de besluitvorming met betrekking tot De Peelbergen al duidelijk gemaakt tegen de grootschaligheid en de (te) hoge ambities van de colleges van B&W te zijn. Ook de aantasting van het open landschap als gevolg van de bebouwing en de aanleg van bossen was de SP een doorn in het oog.

Nu is er sinds geruime tijd een persoon die een initiatief wil realiseren in de buurt van de bungalowparken in America. Dit initiatief, een kleinschalig paardenbedrijf-kinderboerderij met eventueel verkoop van streekproducten, zou het gebied aantrekkelijker kunnen maken en zou een toevoeging kunnen zijn voor een dagbesteding van mensen op de parken. Helaas komen de plannen niet daadwerkelijk van de grond, ondanks dat ze toch in de visie Peelbergen passen. Dit bevreemd ons en daarom heeft de SP een brief opgesteld om duidelijkheid te krijgen. De SP wil weten waarom een initiatief als dit niet lukt, de plannen zijn namelijk geparkeerd. Verder is het belangrijk te weten of er andere concrete plannen zijn, die de realisatie van dit plan tegenwerken. Ook is het vreemd dat van geen enkel gevoerd gesprek een notitie gemaakt is. Het hele tijdspad is hierdoor heel erg lastig te achterhalen. Ook dit wil de SP in haar vragen duidelijk krijgen.

De brief is hier te lezen.

U bent hier